Jukebox; net een mens, je moet er van houden!

Op voorhand bied ik mijn excuses aan voor de jukebox terreur die zoon Rick deze week heeft losgelaten op facebook. De opwinding op voorhand, het in ontvangst nemen van de Wurlitzer uit 1951, het voorzichtig installeren van de eerste 45 toeren vinyl schijven hebben tot uitingen van Rick geleid die vele reacties teweeg brachten. Er werd zelfs een poetsende Rick door zijn beminde Liesbeth op facebook geplaatst. Gezegd moet worden dat de slanke dame, zoals Rick de Wurlitzer noemt, er mag zijn:

clip_image002

Ach, ik ben bang dat ‘the root of all evil’ (hoor ik daar een liedje?) bij mij ligt. Niet alleen het bezit van 2 jukeboxen van het wat mindere merk Seeburg, maar ook het bezit van ver over de 1.000 45 toerenplaatjes en ‘Goud van Oud’ feesten in zijn jeugd heeft tot deze manie geleid:

clip_image003

Rick wordt nu behandeld in de Top Pop kliniek, Poppoloog Dr. Ad Visser heeft ons verzekerd dat hij weer helemaal het ventje wordt. Overigens heeft de opmerkzame kijker natuurlijk allang geconstateerd dat mijn Bill Haley lok er op getekend is. Maar waarom willen mensen altijd haar op mijn hoofd plakken? Nu het natuurlijk allemaal eenvoudiger wordt met alle computertechnieken, stroomt het mijn inbox binnen. Mensen, ik wil geen haar (meer), men zou mij niet meer herkennen! De laatste artistieke creatie kwam van achterneef Rene Laanen, de bekende trombonist:

clip_image004

Kijk maar eens op zijn website naar alle beroemdheden waar hij mee gespeeld heeft www.renelaanen.com maar Rene blijft een gewone Laanen jongen, zoals jullie dat kennen van ons! Dan vraag je jezelf af hoe blijven al die Laanens aan elkaar geplakt? In 1970 publiceerde Dr. A. Dek het familieboekje over de geslachten Laane, Laanen en Lanen:

clip_image005

Het werd mede mogelijk gemaakt door de financieele medewerking van M. Lanen, directrice van Instituut Schoevers te Rotterdam. Een fascinerend boekwerkje waar duidelijk uit bleek dat van geslacht op geslacht door slordigheden in de registratie de namen wat verbasterd werden. Het begon allemaal met stamvader Anthonis die rond 1540 geboren werd, het begin van de tachtigjarige oorlog. Nog fascinerender vond ik hoe snel van tak tot tak naar welvarendheid of armoe gesprongen werd. Net voordat de bankierstak ontstond, kwam de barbierstak tot stand; juist, de onze!

image

Fiere ZZP-er mijn opa (Pssst…oma was liever)! Ook werden transacties in die dagen nauwlettend vastgelegd, evenals de criminele handelingen:

clip_image007

Fantastisch toch?! Dat bloed zit dus in alle Laanens; U bent gewaarschuwd! Inmiddels is er in Huize Laanen te Concord een race ontstaan tussen moeder Astrid en zoon Kaj wie het eerst paramedic zal worden. Astrid heeft inmiddels een hoekje ingericht op ons kantoor en heeft zich er volledig op gestort:

clip_image009

Kaj behaalde gisteren zijn ambulance driver license en stoomt door na het behalen van zijn EMT diploma (uitleg: zie vorige column). Wie het gaat winnen? Astrid natuurlijk! Zij heeft Kaj opgedragen eerst maar eens wat praktijkervaring op te doen. Strategisch erg sterk. Zo zie je maar boeren, burgers en buitenlui, het leven is als een jukebox: een smartlap hier, een chanson daar, maar vooral lekker meegalmen!

clip_image010

Het Cocktail Trio..Wie heeft de sleutel van de juke box gezien

Comments are closed.