Hoera, het regent (cats and dogs)!

Dat ik dit ooit als rechtgeaarde Nederlander zo vrolijk uit m’n strot kon wringen! Ach, na al die mooie weken – vorige week nog buiten van de lunch genoten in Belden, prachtig S.F. restaurant steegje- werd het meer dan nodig. Zuid Californie, denk L.A., is grotendeels afhankelijk van het Sierra water, wij willen niet meer op rantsoen staan en, niet onbelangrijk, de jongens hebben dure seizoen skipassen. Dus regen hier, betekent sneeuw in de Sierra regio. S.F. vriendin Ottilie Cools, verantwoordelijk voor www.sfdutch.com (waar kan je in Californie zoute dropjes kopen?) was er vanmorgen als de kippen bij om een foto van hun cabin te plaatsen op facebook:

clip_image002

Tot dusver hebben de boys een keer armetierig de latten ondergeclipped en de dag in Lake Tahoe doorgebracht op een miezerig opgespoten sneeuwpad. De armoe! Dit is het moment waar ik ze er meestal op wijs dat toen ik hun leeftijd had je op z’n best naast de Van der Poelstraat (Sparta gebied) een glijbaantje op de Heemraadssingel kon maken. Blikken van onbegrip worden dan door hen onderling uitgewisseld. Uiteraard komt wijsneus Kaj dan met de opmerking over die ‘goeie ouwe tijd, toen mensen nog met eenvoudige zaken tevreden waren’. Waar zou die dat nou opgepikt hebben? Na mijn uitlatingen over het Laanen verleden (anno 1540) vorige week, dook het Laanen wapen daadwerkelijk overal op. Dankzij de speurzin van meester trombone speler Rene Laanen konden de meeste sites geidentificeerd worden, het begon met de Laanen kerstbal, illegaal op de markt gebracht:

clip_image003

Vervolgens Times Square in New York:

clip_image004

We hebben NBC, ABC, CNN, kortom alle grote netwerken van het lijf moeten houden; wij Laanens zijn niet bepaald dol op publiciteit. Voorts verheug ik me op de trip naar het SXSW festival in Texas. 11 maart (verjaardag zonen Rick en Eric) vertrek in naar Austin, waar het zich allemaal af gaat spelen.

SXSW’s original goal was to create an event that would act as a tool for creative people and the companies they work with to develop their careers, to bring together people from a wide area to meet and share ideas. That continues to be the goal today whether it is music, film or the internet. And Austin continues to be the perfect location.

clip_image0055:35

SXSW: The World Comes To Austin

Fantastisch evenement waarbij ik onze collega’s van Houston, Texas, een handje help, evenals de delegatie van Handelsroute uit Amsterdam. 14 maart vertrek ik naar Nederland om daar een viertal dagen jonge NL ondernemers te onderwijzen over de “Do’s and don’ts” van het zakendoen in Amerika en de culturele verschillen. Hoogtepuntje in het weekend (zaterdag 17 maart) waar ik een babbeltje met Mart Smeets ‘on stage’ heb tijdens het 100-jarig bestaan van de KNBSB, thuishaven van de wereldkampioen honkbal. Mart Smeets; de laatste maal dat wij ‘live’ gesproken hebben was 25 jaar geleden, juist ja, tijdens het 75-jarig bestaan van de KNBSB:

clip_image007

Wel regelmatig dus!

Inmiddels heeft aan het thuisfront eenieder zich vol op het studeren gestort, vanaf sophomore Northgate High Ivar tot Matriarch Astrid die haar eerste schooldag Paramedic achter de rug heeft. Kudos! Zelf ben ik al weken bezig om een 1.000 stukken puzzle over San Francisco te voltooien. Valt ook niet mee hoor! Wel dient gezegd te worden dat als iedereen zo die diploma’s (Kaj onlangs EMT en ambulance chauffeur, en dat op z’n 19e) binnen blijft harken, mij dat een lieve cent kost. Immers, het dient iedere keer met een etentje gevierd te worden. Nou ja, is ook een hobby van me, dus dat mag wat kosten! In niet gerelateerd nieuws is ‘Occupy Berkeley’ woordvoerder Bo-Peter Laanen op de radio! Volgende week de Photonics show in San Francisco; aan de bak dus!

image

Comments are closed.