Een uiterst genoegelijke trip naar LaLaLand

Ik weet zeker dat ik wel eens over Los Angeles (LaLaLand), San Francisco en Californie als zodanig gesproken heb inzake het onderwerp “ wanneer weet je dat je in Californie bent?”. En wel hierom:

*De onderwijzeres van de 3e klas lagere school heeft paars haar, een neusring en heet Bloem

*Als je een parkeerplaats vindt in San Francisco, dan breek je spontaan in tranen uit

*De verzekering van de auto’s van je kinderen is net zo hoog als je hypotheek

*Er vallen een paar druppels regen en op de TV wordt al gesproken over een tsunami

*Die gozer daar in de hoek van Starbucks, met die honkbalpet op en die RayBan’s in z’n haar, lijkt niet alleen op George Clooney, het IS George Clooney!

Laat ik met dat laatste beginnen; m’n collega, Plv. Consul Generaal Jaap Veerman, met wie ik de trip deed, liep dinsdagavond bijna een vrouw van de sokken in Hotel Luxe, Sunset Boulevard. Niets aan de hand, tot dat de concierge haastig achter de balie met rode blosje op haar konen hem vroeg of hij wist wie die dame was. “Eh, nee”, zei Jaap. “Dat is Fergie”, antwoorde ze opgewonden. “Fergie who”, mompelde Jaap. Die -Black Eyed Peas- Fergie dus:

clip_image001

Het schijnt dat met name Jaap’s dochter Sandra stennis heeft gemaakt over het gegeven dat hij er niet eens een handtekening aan had over gehouden. In 2009 werd ik door Rabobank’s Erik Storteboom (een grootheid in Zuid Californie, nu in New York) uitgenodigd om aan zijn tafel plaats te nemen voor het onderstaande evenement:

The Netherland-America Foundation’s Southern California Chapter,

through the courtesy of Mr. Robert G. van Schoonenberg, California Club member and former DAHD honoree,

requests the pleasure of your company at the 18th annual celebration of

DUTCH AMERICAN HERITAGE DAY

Gala Dinner Dance

Honoring Internationally Renowned Actor, Director and Painter

Jeroen Krabbé

Commander in the Order of the Dutch Lion

Sunday, November 22, 2009

5:30 pm

7 pm

California Club

538 South Flower Street, Los Angeles, CA 90071

Dance music by the Jamey Tate Quartet

BLACK TIE

The Netherland-America Foundation is a 501(c)3 not-for-profit corporation supporting the arts, education and cultural exchange.

Een geweldige avond die Astrid en ik met volle teugen tot ons genomen hebben. Woensdag j.l. werden Jaap en ik uitgenodigd door het bestuur van de NAF voor een origineel Italiaans diner, waarbij -tranen wellen in m’n ogen op- mij medegedeeld werd dat 17 november 2012 ik degene zou zijn die deze eer ten deel zou vallen. Holy smokes, Peter Laanen van de Van der Poelstraat in Rotterdam, in the Dutch American Hall of Fame in Los Angeles. Rock and Roll! Dat gaat natuurlijk stevig voorbereiden worden want een en ander dient ingeleid te worden met een 5 minuten durend filmpje. Wie oh wie? M’n oude partner Gary Platt, veelvoudig ontvanger van gouden en platina platen neemt deze klus voor z’n rekening. Check!

clip_image002

Kijk maar eens naar zijn palmares op www.garyaplatt.com geen rotzooi!

Wie leidt mij verbaal in? Spontaan meldt Consul Generaal Bart van Bolhuis zich aan. Check!

clip_image003

“Mmmmm…….wat zal ik nou eens over die Laanen zeggen? Murphy’s Pub kan ik er beter uitlaten”.

De interviewer…Griselda Molemans is terug naar Nederland, maar spontaan meldt onze Holland-Hollywood liaison Marieke Oudejans zich aan. Check!

clip_image004

Ook zij is niet voor de poes www.mariekeoudejans.com bewijst dat. Onze jongens bereiden zich voor om op te treden, zoals zij gewoonlijk bij elk evenement doen.

clip_image005

Photography: Jay Hooker Photography – www.jayhookerphotography.com

Als ze maar niet als eerste “Nowhere Man” gaan spelen, stelletje uileballen!

Dan natuurlijk zelf nog een klein liedje ten gehore brengen:

clip_image007

Onder de naam Direk, met rechts van mij de Seco’s, oftewel Martin en Yvon, de ouders van wereldberoemde DJ Ferry Corsten. Nou, dan is die avond toch bij voorbaat al redelijk geslaagd.

En dan kijk ik ineens in al mijn euforie naar dat onbemande bureau in de hoek, waar die harde werkster van me elke dag zo zit te blokken. Afgelopen donderdag een 90% score onderweg naar haar Paramedic diploma. Hulde voor Astrid, die voor mij een echte hall of famer is!

clip_image008

Hier voorop om weer een leven te redden!