Van cactusleague naar marine; verzin het maar!

USAir 520, met een ‘op tijd’ vertrek percentage van 50 (!), vertrok in ieder geval op tijd van de terminal, en Ivar en ik waanden ons al aan de goede kant van de 50%. Helaas, de Airbus werd aan de linkerkant geparkeerd en South West na South West vliegtuig werd prioriteit gegeven. De macht van de grootterminal bezitter. Het mocht de pret niet drukken. Phoenix werd ruim op tijd gehaald. Aangekomen in het gezellige A’s stadion flitste Ivar naar de A’s dug out om de nodige handtekeningen op de meegenomen honkballen te verzamelen. Vervolgens meldt hij zich op mijn mobieltje; “Pap, ze hebben gevraagd of ik batboy of ballboy wil zijn, vind jij dat goed?”. “Jongen, grijp die kans, wat een pret!”. Voor de wedstrijd moet ik nu aan de Cerberus naast de dugout vragen of ik een foto van mijn eigen zoon mag nemen! Schoorvoetend stemt hij toe, hij heeft waarschijnlijk al alle smoezen aangehoord van fans die proberen op die wijze handtekeningen te verschalken. Ivar poseert gewillig, met een grijns van oor tot oor:

clip_image001

Nadat hij zich de eerste inning suf heeft gerend op de ‘foul balls’ wordt het wat rustiger en mag hij zij aan zij naast al die miljonairs zitten tot de umpire hem roept om nieuwe ballen aan te leveren. Op enig moment zit hij naast de beroemde en beruchte Manny Ramirez, die het seizoen begint met 50 wedstrijden schorsing wegens inname van verkeerde snoepjes. Daar gaat m’n mobieltje weer; Ivar vanuit de dugout met een sms: “Sparta?”. Die zit daar in een staat van opperste opwinding en denkt opeens er aan dat ONS Sparta uit tegen het roemruchte FC Oss aantreedt. 5-1 Sparta meld ik. Z’n stille gejuich beroert het stadion. We verliezen uiteindelijk met 8-5.                                                Volgende dag de Mariners in Peoria, we verslaan ze 9-2:

clip_image003

Zondag naar het Cubs stadion in Mesa, we zijn ‘on a roll’ en verslaan de cubbies 12-10:

clip_image004

Kortom; een weekend om nooit te vergeten en als toetje krijgen we gratis en voor niets een upgrade naar first class!

Dan begint de Game Developers Conference in het Moscone Center te San Francisco en we treden op als gastheer voor een te gek Dutch Business Breakfast op dinsdag 6 maart. Bergen gamers in de zaal die ademloos luisteren naar COO Labels Electronic Arts Bryan Neider. Onder de 90 gasten ook Loco Burgemeester van Amsterdam, Carolien Gehrels, die ook wel eens wil weten hoe Ambraham de mosterd opdient!

De beurs zelf is een wirwar van presentaties, monsters, technieken, geldinners en jobseekers:

clip_image005

De volgende generatie Oscar winnaars staat in deze rij! Talking about Oscar winnaars; De reden waarom wij met het gezin naar de V.S. vetrokken was Ex’pression College for Digital Arts, waar ik als ‘founding’ CEO deel van uitmaakte en tot klas 35 alle ‘graduates’ voorbij heb zien aankomen en heb mogen feliciteren. De allerhoogste waardering kwam toen tijdens de Oscarregen voor de veelgeprezen film “Hugo”, het moment kwam dat de Oscar voor visual effects uitgereikt werd aan Alex Henning (links), ‘graduate’ van klas 20, diploma uitgereikt 1 augustus 2003. Hoger kan je als school, leraren en management niet reiken!

clip_image007

Dat dacht ik, maar toen zoon Kaj als Marine corpsman voor de Navy tekende, maakte mijn hart ook een sprongetje. Niet alleen omdat hij de medische kant uitgaat, maar ook vanwege het feit dat hij zijn weg in het leven aan het plaveien is. Gisteren dienden Astrid en ik het hele verhaal nogmaals aan te horen van de recruitment officer, ondanks dat Kaj met z’n 19 kan doen en laten wat hij wil. Het was ons bekend, maar 17 juni vertrekt Kaj op bootcamp naar Illinois, alleen met de kleren die hij aan heeft, zonder mobieltje, of wat dan ook. Communicatie: de ouderwetse, degelijke brief. Tevens slaat hij 2 betaalstappen over wegens zijn College credits; lang leve educatie! We zijn trots op die kwajongen!

clip_image008

Navy Recruiter Foday Kpakarogers wordt Kaj’s begeleider, en zo, poserend bij ons zwembad, wordt het marine gevoel aangewakkerd, toch?!

Sluiten we toch maar af met Dorus!

clip_image009Bij de Marineclip_image010[1]

Comments are closed.