De Elsevier aftershock

Soms brengen bepaalde zaken je hard terug op aarde en soms geven ze je iets mee waar je alleen maar op hopen kan. Maar, als het dan bewaarheid wordt, sta je toch met je oren te klapperen. De vele reacties op het NBSO artikel in Elsevier van de afgelopen week ‘De poort naar Silicon Valley’, met in de hoofdrollen een aantal ondernemers et moi, varieerden van; ‘Goed verhaal! Ik hoop dat dit voorbeeld gevolgd wordt door de verschillende partijen in NL’ en ‘Leuke foto met die kop met haar’ en ‘De complimenten die je krijgt volledig op z’n plaats’ tot ‘Geweldig artikel, loon en roem naar werken! Je doet fantastische dingen in SFO/SV en we zijn je ontzettend dankbaar: iedereen die ik ken die in SFO is geweest heeft het altijd als eerst over jou… :-)’

clip_image001

Uiteraard zijn de originelen ter inzage bij de notaris gedeponeerd! Hopelijk zal dit het imago van overheidsdienaren ten dienste van het bedrijfsleven in het buitenland ten goede komen, en tevens een bron van inspiratie zijn voor mijn collega’s. Dit alles onder het motto “als die ouwe het voor elkaar krijgt, dan moeten wij het zeker kunnen!” Inmiddels is er ook een aanvang gemaakt met ‘de dans’ van het consulaat. Eens in de 4 jaar worden de ambtenaren overgeplaatst naar een nieuwe buitenlandse post of keren zij terug naar het vaderland. Elk jaar verplaatsen dus 25% van alle uitgezondenen van positie, een soms emotioneel maar, zeker voor families, pijnlijk ritueel. Afgelopen week namen wij afscheid van Technisch Wetenschappelijk Attache Marc Nellen en zijn vriend Jan, die terugkeren naar Nederland. Plaatsvervangend Consul Generaal Jaap Veerman vertrekt over 3 maanden met zijn familie naar Mexico City, waar hij plaatsvervangend ambassadeur wordt (love friends in high places). Mid volgend jaar vertrekt Consul Generaal Bart van Bolhuis naar………… Dat is tevens mijn eindpunt! Waarschijnlijk trek ik mij dan terug op mijn ranch in de foothills van Mount Diablo en verstrek adviezen aan verdwaalde entrepreneurs die de bron van wijsheid niet hebben kunnen vinden. Inmiddels in Japan:

  • clip_image002
  • clip_image003save
  • clip_image004t

A’s three-homer games
Thursday, behind home runs from Yoenis Cespedes, Josh Reddick and Jonny Gomes, the Athletics beat the Mariners, 4-1. Collecting at least three home runs in a game is a relatively rare occurrence for the Athletics, and generally an indication the ballclub will win.

Gaarne laat ik mijn bazen weten dat ik de eerste thuiswedstrijd van de A’s, a.s. vrijdag 6 april 19.05 tegen de Mariners, mis vanwegen een verplichting op het consulaat (eMerce happening). Gelieve er rekening mee te houden bij de bonus besprekingen. Bonus? Ik hallucineer nog na al die Elsevier commentaren! Bo-Peter vertrekt vandaag naar New York om het model van de Verenigde Naties te bestuderen. Zijn inauguratie speech heeft hij bij ons, d.w.z. het consulaat, voorbereid:

clip_image005

Hier op de ranch stormt Astrid letterlijk met hoge cijfers door haar testen (met moeilijke namen) en is onderweg naar een grootse Paramedic carriere. Een beloning bij Beringer Vineyards lijkt op z’n plaats!

clip_image006

Een terechte komende viering (en je ziet hoe gelukkig Astrid daar vorig jaar was), alhoewel ik daar niet de ‘husband of the year award’ mee zal winnen; die gaat naar Ierland:

 

clip_image007

Ya gotta love the Irish.

The Irish are true romantics.Look, he’s even

holding her hand…

Heel fijn weekend verder!