Nog maar 5 maandjes, en dan…..

Het is onbegrijpelijk dat ook een rijper mens als ik gegrepen wordt door het gegeven dat de NAF het behaagd heeft me te eren op Dutch Heritage Day, 17 november a.s. Voor aanvullende informatie: www.thenafsocal.org Alhoewel, over rijper gesproken, mijn moeder was altijd de mening toegedaan dat een man geestelijk nooit ouder wordt dan een jaar of 12! Ik voel me vereerd dat imposante mensen uit m’n ‘verleden’ als Alan Parsons (denk Beatles, Pink Floyd en uiteraard z’n eigen Alan Parsons Project) en Bill Champlin (de Sons of Champlin, Chicago en een Grammy met Earth, Wind & Fire) inmiddels ook bevestigd hebben acte de presence te geven. Onderstaand Alan Parsons die de ‘wall of Fame’ bij Ex’pression College for Digital Arts tekent, waar wij ook een studio naar hem vernoemd hebben.

clip_image002

Nog belangrijker is het dat m’n best vriend in de Valley, Fred van Buiten (Hewlett Packard), op zeker aanwezig zal zijn, alsmede goede TVVDM borrel vriend Antwan van der Stap (Oracle), die de volgende uitspraak deed; “al moet ik naar L.A. kruipen”. Als dat geen warm gevoel geeft! ‘Mother Theresa van de East Bay’ (en eerdere honoree) Henny Neys kondigde prompt aan 8 kaarten voor kinderen en kleinkinderen te kopen. De Rabobank’s eigen Erik Storteboom kondigde aan maar liefst 2 tafels te sponsoren. Astrid en ik zijn nu koortsachtig onze klerenkast aan het uitpluizen om er zeker van te zijn dat we ook waardig gekleed zijn. “Jasses, waarom gaat dat knoopje van m’n smoking niet meer dicht?” Dat wordt dus nieuwe spullen aanschaffen en voorts ook nog hopen dat onze boys die avond niet met een persiflage op mijn leven komen in zang of voordracht! Dichter bij huis, het consulaat, mochten wij kennis maken met onze nieuw Plaatsvervangend Consul Generaal Ard van der Vorst, en eerlijk gezegd, dat viel niet tegen. Zeker ook omdat wij in Jaap Veerman (zie eerdere Luimen) een heerlijk mens in ons midden hadden. Gisteren werd afscheid genomen van ons oude kantoor in San Mateo met een schuur- en verfpartijtje en Ard speelde zijn partij met verve mee:

clip_image003

Het moet me van het hart dat ik dat kantoor, waar ik toch een paar enerverende jaren heb doorgebracht, voor geen meter mis. Wel vond Consul Generaal Bart van Bolhuis, jarig vandaag (54), het nodig mij vast te leggen in mijn oude kantoor met een speciaal door hem ontworpen wijnflesopener:

clip_image004

Het gaat stil worden in huize Laanen; Ivar vertrekt 8 juli naar Oma in Vinkeveen voor een week of 5, Kaj vertrekt 17 juli voor een aantal maanden naar Great Lakes in Illinois om zijn Navy bootcamp af te werken en Bo-Peter woont en studeert in Berkeley aan z’n 2e Major. Het empty nesters gevoel bekruipt ons reeds! Vrijdag voor een week bezochten Kaj en ik Arlington Cemetery:

clip_image006

Hoeft verder geen nadere uitleg, dunkt me. Bij het graf van de onbekende soldaat werden wij ‘getracteerd’ op een onverwachte ceremonie van de Navy, die een omgekomen makker de laatste eer brachten:

clip_image008

Dat brengt alles weer in perspectief!

Comments are closed.