Het is maar een spelletje…..

Dit is toch wel grappig hoor; veel mensen hebben mij gevraagd waarom ik (zo geopinieerd) niets heb geschreven over ‘ons’ Nederlands team bij het E.K. Weet je, ik had het 2 jaar daarvoor al geschreven tijdens het W.K. 2010.           Zie Luim 10 juli 2010:

Wat hebben Van Marwijk en Van Persie behalve de “Van” gemeen? Persie neem ik aan slaat op het voormalige Perzie en Marwijk is waarschijnlijk een slaperig dorpje in de Betuwe. Was Van Marwijk te “groot” om dit mankind uit de basis te laten? “Je moet Sneijder wisselen”, snauwde hij Van Marwijk toe toen hij (terecht) uit het veld werd gehaald. Was het motto daarna; “hij zal toch wel een (1) wedstrijd goed spelen”. Ook ik had onderstaande foto parmantig bij de TV geparkeerd met dezelfde gedachte. Eerst moest hij zijn ritme vinden, volgens de geleerden, en daarna zijn gemodder kwijtraken (neem ik aan). Zelfs geen kopduel kon hij winnen, het was echt pijnlijk om hem te zien acteren vandaag. Daarom vind ik hem, naast een zeikerdje, de ‘loser’ van dit WK.

clip_image001

En dan ‘ons’ Arjen; de enige keer dat hij echt mocht vallen, gaat-ie door en loopt ook nog tegen een gele kaart aan. Grappig om te constateren dat hij intuitief (niet nadenken) goed weet te scoren en wanneer het om denken gaat, de weg kwijt raakt (zie ook zijn eerdere kans).                           Luim 25 juni 2010: Van Marwijk luistert niet naar mijn tip inzake het in een team opstellen van Sneijder en Van der Vaart. Oh ja, en hou in vredesnaam die verdediging dicht, dat ziet er af en toe uit als een Franse gatenkaas. Erger kan ik het vergelijk niet maken, toch?!

Kortom; pas het jaartal aan en we zijn dan 2 jaar ouder geworden, maar niet wijzer. Zeker Van Marwijk niet die mijns inziens het ‘mooie’ Nederlandse voetbal de nek heeft omgedraaid en totaal niet in staat bleek om die ‘egomaniacs’ in toom te houden. De Washington Post gaf het als volgt weer: ‘Holland goes home, no points, no class’

Dinsdagavond mocht ik aantreden bij de SVForum Visionary Awards die uitgereikt werden op het grasveldje van zo’n $30 miljoen onderkomen in Los Altos. Dat had mijn moeder nog eens mee moeten maken! Een van de 4 ontvangers: Elon Musk, CEO and Product Architect of Tesla Motors and CEO/CTO of Space Exploration Technologies (SpaceX), where he is the chief designer, overseeing development of rockets and spacecraft. Elon co-founded PayPal. En deze week is het Tesla S-model uitgekomen, een waanzinnig succes.

Omdat ook ik (op het nippertje) uitgenodigd werd als een der Who’s Who van Silicon Valley, mocht ik ook officieel op de foto:

clip_image003

Links naast mij Alexis, strategisch opperhoofd van Nokia (heeft ‘t dus al moeilijk genoeg) en die dame drukte zich er ook even in. Maar onder dit kopje kreeg ik toch de mooiste foto:

Holland Invades Silicon Valley

clip_image005

Temidden van de 2 Hollandse reuzen, links Julian van de Steeg, rechts Boyd Sleeman, van REVL (hou die naam in de gaten), die het helemaal gaan maken in Californie e.o. Kortom; geinig partijtje. Na deze column gestart te hebben met die waterverf raspaardjes van Oranje, deed het me buitengewoon veel plezier om met Astrid j.l. donderdag de jaarlijkse vergadering van de Emeryville Chamber bij te wonen bij de echte raspaardjes op Albany’s Golden Gate Fields. Weer zo’n aanrader en hoe prachtig zijn deze elegante viervoeters.

clip_image007

Terwijl we zo aan het mijmeren waren over het aanschaffen van zo’n volbloed, uiteraard na een IPO (beursgang) van het Koninkrijk der Nederlanden, vermoedde Astrid dat wellicht gokken op het juiste paard een snellere methode zou kunnen zijn:

clip_image008

En dat is ter afsluiting wellicht het beste advies voor Van Marwijk, wed eens op het juiste paard en, om in dierentermen te blijven; ‘haal die oude koeien niet uit de sloot’ en ja, dan heb ik het over zijn schoonzoon en aanvoerder Van Bommel. Even serieus, het beste is dat Van Marwijk, net als Koeman, een club gaat trainen met jonge kerels die nog ontzag voor hem hebben en nog niet zo ondergeklad met tatoeages zitten. Al dat inkt kan toch niet goed zijn mensen!

clip_image009