Dat is nog eens lekker wakker worden!

Nadat gisteren ‘ons’ Sparta met hangen en wurgen hun koppositie verstevigde door De Graafschap met 2-1 te verslaan (met dank aan Emmen dat verrassend nr. 2 MVV in Maastricht versloeg), bracht honkballend Oranje een stunt door Korea met 5-0 te verslaan. Korea, de favoriet voor de toppositie!

161654016CS015_SOUTH_KOREA_

Upset special: Dutch blank Koreans in opener

Netherlands 5, Korea 0

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

R

H

E

KOR

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

0

4

4

NED

0

1

0

0

2

0

2

0

x

 

5

10

0

After upending the Cubans in 2009, the Kingdom of the Netherlands added another upset to its Classic resume by shutting down the Koreans in the opener. Dutch starter Diegomar Markwell allowed two hits in four innings.

Kingdom of the Netherlands, zo meldde de Major League Baseball site, ha, daar kan toekomstig koning Willem Alexander nog eens trots op zijn. Ook eigenbelang natuurlijk, want haalt Nederland de finale, dan wordt dat gespeeld in…….San Francisco!

Tamelijk druk aan mijn mannen (zonen) front; oudste zoon Rick ging met de blauwe KLM vogel terug naar Nederland alwaar hij tracht een enorme (zakelijke) vis binnen te halen, terwijl zoon Kaj zich wederom verwondde bij de NAVY en dat monter meldde op facebook:

Guess who got to see the inside of a a hand today, this guy! Kinda weird seeing my own tendons and muscles moving around though… — at Camp Pendelton Marine Corps Base.

clip_image002

Even kijken, zo’n 6 maanden bij de NAVY, 2 maal schouder uit de kom en nu dit. Moet ik er wel bij zeggen dat hij de tweede keer z’n schouder zelf in de kom terugbracht!

Ik dacht nog dat dat muurtje om hem heen Camp Pendelton heette! Verder met zoon 5; Ivar geheten. Scoorde woensdagavond een schitterende goal bij de U19 spelers (die scheren zich dus elke dag) en zorgde daarmee dat een 3-3 stand bereikt werd. Trots mag vermeld worden dat onze oudste zoon in de V.S., Bo-Peter een der organisatoren was van het V.N. ‘gespeelde’ debat in San Francisco namens UC Berkeley en met deelname van gerenommeerde universiteiten als Stanford, Harvard, USC, etc. Met hem had ik dus gisteren een lunchafspraak bij onze eigen Murphy’s Pub.

clip_image004

Wellicht zou hij door een of twee mede-organisatoren vergezeld worden. Dat werden er dus drie (in keurig pak gestoken) medestudenten. Een uit Syrie, een uit Egypte en een uit Indie. Na even wat over de inhoud gesproken te hebben, barstte tijdens het biertje alras de discussie op of Real Madrid of Manchester United a.s. dinsdag zou winnen. Zo ontstaan oorlogen dus! Nog even meegenomen naar het consulaat waar ze heel prettig kort tewoord werden gestaan door Consul Generaal Bart van Bolhuis en Plv. Consul Generaal Ard van der Vorst. Dat zie ik toch niet zo snel gebeuren bij een van die andere consulaten! Hulde! Terwijl ik me nu opmaak om onze Spaanse gaststudent naar het vlieveld van Oakland te brengen voor zijn L.A. trip, is Astrid inmiddels aan een 24 uur toer begonnen ter afsluiting van haar Paramedic carriere, en trekt Ivar z’n beste kleren aan voor een sollicitatiegesprek bij Waterworld. Het dreigt weer een sloom weekend te worden!

Comments are closed.