Ze zoemen me voorbij! Chardonnay beschouwingen.

Is dat niet het mooiste wat er is? De zonen zoemen me voorbij! Vorige week nam ik een voorschot op Ivar’s eerste artikel voor de Clayton Pioneer, door hem voor het redactielokaal te vereeuwigen.

clip_image001

Ze hadden hem uitgekozen nadat ze de levendige verhalen onder ogen kregen die hij schrijft voor zijn High School krant, de ‘Northgate Sentinel’, en dat ziet er ook uit als een echte krant, mensen! Het eerste artikel heb ik gisteren op facebook geplaats en kreeg ook de nodige ‘likes’ en commentaren. Toch wel stoer als je op je 16e zo in de krant staat als professionele journalist!

clip_image002

Dan hebben we vervolgens een 22-jarige die wekelijkse een blog schrijft vanuit India met de mooiste verhalen van zijn trip en hoe hij daar gekomen is, zie http://blaanen.blogspot.com In een stijl die deze column/blog doet vervallen tot een bouwvallig geheel. Hoewel ik wel dapper doorschrijf. Ha! Zijn foto’s geven aan wat hem getrokken heeft en waarbij hij kan helpen:

clip_image004

Hij is een graag geziene gast en met zijn uitstraling kan er niets fout gedaan. Daar houden we ons ook stevig aan vast, om eerlijk te zijn. En neem dan Kaj, minder een schrijver, maar wel een doener; 21 jaar en al in bezit van zijn EMT (Emergency Medical Technician) diploma, evenals zijn brevet om een eenmotorig vliegtuig te mogen besturen. Onderweg om Paramedic te worden en inmiddels als Emergency Tech bij gereputeerd ziekenhuis John Muir aangenomen.

clip_image005

Dit is de meest serieuze foto die je ooit van hem zal zien. Maar wel kwam Kaj met een mooie tekst voor ons 26-jarige huwelijksjubileum, aangevuld met een puike fles champagne. Class baby! Ook kan ik niet klagen over mijn drie kinderen in Nederland, Rick, Nicole en Eric, die allemaal bestempeld kunnen worden als ‘geslaagd’, zeker zakelijk. Hartverwarmend waren alle reacties die Astrid en ik mochten ontvangen voor ons 26-jarig jubileum. En, omdat jullie je nu toch allemaal door dit stuk familiegezemel gewerkt hebben, nog maar een foto uit de oude doos, en wel van ons 12 ½ jarige huwelijksband.

clip_image006

Astrid en ik besloten in een romantische bui om te hertrouwen in Las Vegas. Officieel heet dat ‘renewing your vows’. De dienstdoende dominee in Hotel Monte Carlo kon niet geloven dat we dat deden wegens ons ‘Copper Marriage’ en stuntelde ook toen hij dat uitsprak tijdens de plechtigheid! Getuigen hadden we ook; Tante Laura en neef Bob. Dikke pret! Vrijdag thuis wegens sluiting van de oude Bay Bridge en aansluiting van de slechts $6,4 miljard kostende Oostaansluiting, rechts op de foto:

clip_image007

Tot dinsdagmorgen 5 uur is de brug gesloten, hetgeen nogal wat verkeersproblemen met zich meebrengt voor een brug waar dagelijks 280.000 voertuigen overheen gaan! Maar, maandag telt niet mee, dan vieren we Labor Day, alle BBQ’s staan in rotten van vier opgesteld! Komt nog bij dat de brug weer geopend moet worden omdat September, de drukste maand van het jaar, voor ons ligt. Beginnend met een kick off ontbijt voor 15 getalenteerde start-ups op het consulaat, die de opleiding van Rockstart Accelerator http://rockstart.com/accelerator/ in de praktijk gaan toetsen in Silicon Valley. Heerlijk om alles wat ik hier opgedaan heb in de laatste 15 jaar te mogen delen met deze talenten. Never a dull moment!