Trotse afbouw naar een nieuwe toekomst

Dinsdag voelde ik me onderdeel van een stukje geschiedenis toen ik als een der eersten het nieuwe gedeelte van de Bay Bridge bereed, onderweg naar de kick off van het Rockstart Accelerator klasje uit Amsterdam. Wat een prachtig bouwwerk, vooral ‘s avonds:

clip_image002

Dan mag het ook wat kosten! Om precies te zijn zo’n 5 miljard Euro’s. Het was voor mij de eerste werkdag van september (maandag vierden we Labor Day = BBQ Day) en ik was op weg naar een tintelende bijeenkomst met de wetenschap dat ik aan het begin stond van de afbouw/overdracht van mijn aktiviteiten, de komende 9 maanden, op weg naar een nieuwe toekomst. Met gepaste trots kijk ik terug op de afgelopen 6 jaar, met name op de manier waarop wij (vooral) jongere bedrijven hebben kunnen helpen, maar ook meer volwassen bedrijven de weg konden wijzen. Met dank ook aan het bureaucratische apparaat dat mij de vrijheid gaf om te doen wat gedaan moet worden in de wereld van bizz, start-ups en soms gebakken lucht. En nog steeds bewandel ik zelf het pad van ‘grijp je kans als die zich voordoet’. Dit jaar voor de Nederlandse fabrikant van vliegende auto’s PAL-V toen ik *ahem* plaats mocht nemen bij een CNN uitzending van Thought Leaders Discussing Future of Cars’, oftewel chauffeurloze auto’s. Toen men mijn mening vroeg, plugde ik onbeschaamd onze ‘eigen’ vliegende auto!

Kansen; grijp ze! Een paar weken geleden vroeg Antwan van der Stap, die samen met partner en echtgenote/producer Jill Honig een interview met Neerlands enige jurylid bij de America’s Cup, Josje Hofland, aan het produceren was in opdracht van Zeilhelden.NL, of ik het interview wilde doen. Ja natuurlijk! Goed voor het consulaat, vanwege de nauwere band met de America’s Cup, goed voor mij om 9 maanden na nu, wellicht met het duo Van der Stap/Honig, meerdere producties te verzorgen.

 • Thumbnail 8:20Watch Later

  10VragenJosjeHofland

  Niet perfect, maar wel in een keer opgenomen (net als de Beatles begin jaren 60). Vele zaken cq kansen hebben mijn pad gekruist omdat ik mijn werk deed zoals het gedaan moest worden, en of dat nou het voorzitterschap was van de Honk- en Softballbond

 • clip_image002[8]

  of het voorzitterschap van de Chamber of Commerce van Emeryville,

  clip_image002[6]

  het had allemaal te doen met kansen grijpen wanneer ze zich voordoen. En die komen vooral als je keihard aan de weg timmert en je opvalt door de kwaliteit van je werk. Zo, papa zegt het nog een keer voor, hetgeen ik ook de week van 11 november in Den Haag mag doen tijdens de Internationale Economieweek, en deze maand voor de ‘youngsters’ van Rockstart Accelerator. Geweldig allemaal, en ik ga er mee door tot…tot…..tja, komt er een eind aan plezierige, zij het soms inspannende zaken?

  clip_image003