Rare jongens, die Amerikanen *tok, tok*

Staat bij ons de halve berg in de brand en worden de inwoners van maar liefst honderd huizen geevacueerd, en wat denk je dat er op de voorpagina van onze plaatselijke krant staat:

clip_image001 

Colin Kaepernick, Anquan Boldin spark 49ers’ comeback victory

By Cam Inman cinman@bayareanewsgroup.com

clip_image003

Daar zakt je broek toch van af! En, de 49ers spelen niet in Contra Costa County, maar in San Francisco County en dat fikkie;

clip_image004

The Mt. Diablo fire shot at 11 p.m. Sunday night in Lafayette, Calif. Photo: Philip Gruell

bij ons in de achtertuin (wel te lezen bij lokaal nieuws) heeft een enorme verschroeide puinhoop achtergelaten op de 3.200 acre (1 acre = ca. 4.000 vierkante meters) van het dicht beboste gebied. Nog maar niet te spreken van de emotionele schade, de ecologische schade en de materieele optaters.

clip_image005

Firefighters are approaching the Mount Diablo fire by air as the flame approach the rim on the mountain, Monday September 9, 2013, in Walnut Creek, Calif. Photo: Lacy Atkins, The Chronicle

Maar, nu weten we in ieder geval waar de prioriteit van de Contra Costa Times “The Only Newspaper You Need” ligt! Wel dient gezegd te worden dat bij het blussen goed gebruik werd gemaakt van bajesklanten:

clip_image006

The Intermountain Fire Crew, an inmate team from Lassen and Modoc County, patrol for hot spots in Mt. Diablo State Park, on Tuesday Sept. 10, 2013, near Clayton, Calif., as firefighters near full containment of the Morgan Fire burning on the eastern slopes of Mt. Diablo State Park. Photo: Michael Macor, The Chronicle

Ben je er toch nog even uit! Je ziet aan de kleur van de outfit wie de gevangenen zijn (niet in geel dus!). Zo, dat moest er even uit. Woensdag hebben we de jonge entrepreneurs van Rockstart Accelerator een elevator pitch sessie laten houden op het consulaat. Belangrijk, omdat je in 60 seconden in het Engels het aanwezige publiek (volgende week donderdag) moet overtuigen dat jij de crème de la crème bent (of de ‘shit’ zoals hier ook wel gezegd wordt) en ze vooral met jouw bedrijf in zee moeten gaan. Spannend! Oh ja, dat schoot er vorige week nog bij in; Astrid en ik waren in het kader van een starlight dinner op weg getogen naar Santa Cruz, waar we in zouden stappen voor een romantische treinreis naar Roaring Camp, waar het diner zou plaats vinden. Santa Cruz is een wat ranzige badplaats waar je niet mee telt als je niet in een tanktop loopt en helemaal ondergeklad bent met tatouages, danwel enorm obese bent. Maar goed, omdat ik nu eenmaal van Jack Daniels houd, heb ik een wat aantrekkelijker plaatje van de Santa Cruz Boardwalk gecopieerd:

clip_image008

Enfin, na een uur rondjes gedraaid te hebben en nog meer te hebben genoten van de omgeving…..misten we de trein wegens gebrek aan parkeerplaatsen. Als de sodemieter vervolgens naar Roaring Camp gereden om in ieder geval de maaltijd niet te missen. Het lokale Rock ‘n’ Roll bandje (gemiddeld 70 jaar) speelde er in ieder geval lustig op los:

clip_image009

Het voedsel werd op militaire stijl op de borden gekwakt en qua cocktail kon gekozen worden uit de smaken ice tea en lemonade. Oh what joy! Maar nu komt het, terwijl we toch wel aan het genieten waren van het bandje (lekker meezingen) ving Astrid het beeld op van een man die, evenals wij, aan het genieten was, met zijn gade, van deze romantische omgeving. Terwijl zij lustig haar iPhone bespeelde, zat hij zonder op of om te kijken een (waarschijnlijk goed) boek te lezen.

clip_image011

Geweldig….rare jongens die Amerikanen *tok, tok*. Moet ik tot zijn verdediging aanvoeren dat ook hij waarschijnlijk niet tevreden was over de kwaliteit van de cocktails! De week afgesloten met Antwan’s TVVDM borrel in aanwezigheid van CG Hugo von Meijenfeldt en ons jurylid bij de America’s Cup; Josje Hofland. De hele rechter hoek bij Murphy’s Pub (Dutch territory) werd ingenomen door veel jonge entrepreneurs van Rockstart, evenals een tweetal net aangekomen talenten die een hackathon in Oakland gingen bijwonen. Te veel om op te noemen en rond 19.00 kon ik tevreden de pub verlaten op mijn witte hengst, gelijk de ‘Lone Ranger’ om voor donker Concord aan te doen!

Thumbnail 0:32Watch Later

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4XAGtP1r5tU

Comments are closed.