Een “no-no” week; een die die blijft schrijnen

Zo de week overziend, lijkt uitschakeling van “onze” Oakland A’s in Game 5 tegen de Detroit Tigers een niemandalletje. Eerst was ik van plan om een echte analyse over de uitschakeling te schrijven, en al die excuses van spelers en coaches aan te pakken. Nu ben ik geneigd om te zeggen , iets waar Astrid ons soms boos mee maakt; “het is maar een spelletje”. Het meest imponerend vond ik nog dat hoog in een der wolkenkrabbers in San Francisco (of all places) een A’s vlag wapperde:

clip_image002

Zo’n iPhone maakt niet echt briljante foto’s, maar toch! Joop Langhorst’s heengaan trof me meer dan ik me kon voorstellen, en alle herinneringen van de begin 70’er jaren en later doken op als heldere YouTube filmpjes. Het ‘verheugde’ me dat ik Sparta er op kon wijzen (met dank aan twitter) dat een van hun oud spelers geeerd diende te worden, hetgeen ze ook prompt deden.

clip_image003

Rotterdam – donderdag 10 oktober 2013
img056 kopie.epsSparta Rotterdam ontving het bericht dat voormalig eerste elftalspeler Joop Langhorst is overleden.
Op 11-jarige leeftijd werd Joop Langhorst in 1954 aspirant-lid van Sparta. Op 18 december 1966 maakte Joop zijn debuut in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen Sittardia. In totaal speelde de verdediger 68 competitieduels en 9 bekerduels voor de Kasteelclub. Na drie seizoenen in het eerste elftal werd Joop verkocht aan SVV voor 39.200 gulden.
Joop Langhorst was door zijn ziekte niet meer in staat om bij de reunie te zijn van het 125-jarig jubileum. Gisteren overleed Joop Langhorst op 70-jarige leeftijd.
Sparta Rotterdam wenst de familie, vrienden en kennissen veel sterkte met het verlies.
Foto: Archief Sparta Rotterdam

Wegens mijn november trip naar de Internationale Economische Week in Den Haag, had ik reeds een aantalbusinessvrienden uitgenodigd voor het Nationaal Export Event in Rotterdam:

clip_image006

Na de grap van een Amsterdamse zakenvriend: “mijn paspoort is verlopen”, kwam een andere reactie die minder grappig was; “ik heb ….kanker, fase 2 en mijn relatie is beeindigd”. *Slik*. Met goede moed zal hij het Rotterdamse event bezoeken, dat wel, en ook nog vreugde putten uit het gegeven dat hij onlangs grootvader is geworden. Last, but not least meldt een goede ex-collega/vriend mij hedenmorgen dat zijn huwelijk na een behoorlijk aantal jaren op de klippen is gelopen. Komt niet meer goed, sombert hij. Even zitten, even zitten, even in het zakje blazen, kijk naar buiten waar de zon net over de foothills van Mount Diablo piekt en geef het een plekje. Mooi, beter zo? Gisteren een geweldig goed bezochte borrel bij Murphy’s Pub bijgewoond, hetgeen de burger weer moed gaf, tot vanmorgen dus. Mijn vriend van hedenmorgen adviseerde me nog het volgende: ‘Kus aan Astrid en blijf lief voor d’r’. Laat ik haar nou net een kopje koffie met een stroopwafel geserveerd hebben! Snel maar even een refill doen en gezien de week maar een van m’n favoriete songs spelen:

Thumbnail

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=VvMcVZf7fyE