Een Spartaan werd ten ruste gelegd

Het laatste afscheid van Joop Langhorst, j.l. dinsdag, was indrukwekkend, werd mij van diverse kanten verzekerd.

clip_image001

Joop’s weduwe (naar woord dat ik niet meer zal gebruiken), Eva, zette de toon middels de rouwkaart, waar de aanhef niets aan de verbeelding te wensen over liet:clip_image002

Ook Sparta, onze jeugdliefde, liet van zich horen:

clip_image004

Twee hoogtepunten moeten vermeld worden; Eva besloot haar verhaal met te vermelden dat Joop wegens zijn ziekte niet naar de Sparta 125 reunie kon, en ze daarom de Sparta mars voor hem speelde. Langzaam zong uiteindelijk iedereen mee! Kippenvel! En nog een quote van Eva: “Aukje –Joop’s eerste vrouw PL- en haar man, stonden ook op de kaart. Heb Aukje tijdens het wegdragen, door Johan met zijn beste vrienden, beetgepakt en samen achter Joop gelopen! Voelde enorm goed” Prachtig afscheid! Moeilijk doorschakelen nu, maar zo is het leven, weliswaar een dooddoener, maar een feit. Van tijd tot tijd is het zo heerlijk om even de zinnen te verzetten en de jukebox van ‘nieuwe’ 45 toerenplaatjes te voorzien. Dat doe ik dan in mijn man cave, omgebouwde garage met pooltafel, jukebox en alles aan de muren dat je in je leven verzameld hebt.

clip_image006

Het is daar heerlijk toeven bij tijd en wijle, terwijl Elvis ‘Are you lonesome tonight’ kweelt en de chardonnay lekker aan het verhemelte blijft kleven! Overigens, mijn schoonmoeder Riet, die a.s. zondag weer huiswaarts gaat met Arke Fly, kon ik niet blijer maken door van tijd tot tijd het weer in Nederland door te geven. Ze gaf zich vol overgave over aan de zon en als ze terugkeert, met haar huidige bruiningsgraad, zal de kwestie al dan niet Zwarte Piet onmiddellijk verstommen; ze kan zonder smink zo invallen:

clip_image008

Even oversteken naar India, waar zoon Bo-Peter inmiddels full time leraar is en naar het zich laat aanzien midden in een traditioneel schoolfeest niet opvalt:

clip_image009

Goed om hem in volle glorie en gezondheid te mogen aanschouwen! Wel een tegenvaller dat oudste zoon Rick en oudste kleinzoon Rico, wegens een technische tegenvaller, ons volgende week niet kunnen bezoeken. Hadden we ons op verheugd, maar in ieder geval zie ik ze volgende maand in Hollandsche sferen. Laat ik nou net een snipperdag gepland hebben op het moment dat het openbare vervoer (BART = Bay Area Rapid Transport) platgelegd werd wegens een staking. Hier kan je er alles over lezen:

Oakland Tribune editorial: We’ve had enough. BART directors must stand firm

Oakland Tribune editorial

Posted:   10/17/2013 05:52:39 PM PDT

http://www.insidebayarea.com/news/ci_24333949/oakland-tribune-editorial-weve-had-enough-bart-directors?source=email

Deze verwende werknemers dienen, ondanks het gigantische ongemak dat ze veroorzaken, uitgerookt te worden. Maar, ik toog met schoonmoeder Riet en gade Astrid naar de Napa wijnvallei , waar we met name veel plezier beleefden bij Kasteel ‘Castello di Amoroso’ in Calistoga. Het is een 13e eeuws authentiek Toscaans kasteel en elke steen is uit Italie aangevoerd, hetgeen geleid heeft tot een 11.000 vierkante meters tellende kasteel met maar liefst 107 unieke kamers en acht verdiepingen, waarvan vier onder de grond. Goedemorgen dames!

clip_image010

Gezegd dient te worden dat de lunch bij het Pacific Blues Café in Yountville ook niets te wensen overliet aan chardonnay en goed voedsel. En, Astrid was de Bob! Natuurlijk kan gezien de aard van deze Luim er maar een afsluiting zijn!

  1. Thumbnail 2:46Watch Later

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XxbmlPSOVn8