Zullen wij laten horen… en andere hits!

Wat schreef ik twee weken geleden? “Okay mannen broeders die in het vlaggeschip van Sparta spelen, grijp die kans in de nacompetitie en promoveer naar de eredivisie. Vergeven we alles en kunnen we dat kunstgras vergeten. Is dat nou te veel gevraagd?” Laten ze nou gisteren de eerste stap gezet hebben door FC Eindhoven met 2-0 in Eindhoven te kloppen. En reuring alom: Eva de Wilde, weduwe van mijn ouwe makker en rechtsback van Sparta Joop Langhorst, begon uit Sneek de avond als volgt:

1. Sabbath Shalom goed weekend! Vanavond kijken of er nog wonderen gebeuren……..

clip_image001

En ze eindigde met:

1. clip_image002

Eva de Wilde

0-2 wonderen zijn er dus nog!!!!!!!!!!!!! SP -AR -TA

Colinda de Beer, een nieuwe relatie met een box bij Sparta (waar hangt verlengen vanaf?), die twee weken geleden het consulaat bezocht, reageerde vanuit Vlaardingen als volgt op mijn gelukstweet:

.@TheTrueDutchman @NLinSF @SpartaRdam I just noticed that Peter, congratulations! 😉

clip_image003

Feiko Drost die ooit (bijna) een motie van wantrouwen tegen mij (als voorzitter) indiende bij de KNBSB in 1989 begreep mijn euforie:

clip_image004

Feiko Drost posted a link to your timeline.

clip_image005

Sparta naar tweede ronde play-offs

Sparta heeft door een zege bij FC EIndhoven de tweede ronde van de play-offs om een plaats in de eredivisie gehaald.

nos.nl

We zijn de laatste 25 jaar naar elkaar toegegroeid! Vanuit Zeeland meldde Eric Eversdijk zich:

· clip_image006

Eric Eversdijk "United we stand, divided we fall". Rood-Wit gaat nooit verloren!

En natuurlijk mag je er ook wat donkerder over denken Mr. J. J. van Dort, vanuit Naarden:

· clip_image007

Joop van Dort Oh je ze worden al weer overmoedig. Om van NEC of RKC te winnen moet er nog wel wat gebeuren

Zoals ik altijd beweer: “Advocaten en Accountants zijn er om problemen te vinden, niet oplossingen”. En natuurlijk zijn wij er niet, maar vanuit een (diep) dal naar dit eerste positieve resultaat in de nacompetitie geeft weer moed aan de naar successen hunkerende supporters. Overigens, dat tussen het werk door steeds naar Teletekst gluren om de stand te bekijken, daar word je ook niet lekker van! Even een kleine rewind naar vorige week zondag. Even op stap met oudste zoon en kleinzoon in NL. We gingen op weg om een driebruggentrip te maken en ik bedacht me dat het goed was om kleinzoon een korte impressie te geven waar Opa zich zo al mee bezig hield. Allereerst deden wij Pixar in Emeryville aan:

clip_image009

Daar hebben wij het genoegen mogen smaken om als Ex’pression College meerdere stagiereplekken en banen te mogen creeeren. Over Ex’pression gesproken, nu we toch in Emeryville zijn, laten we daar ook even een kijkje nemen.

clip_image011

Vervolgens nog even een kleine toer in het hoofdgebouw gedaan. Via de Richmond/San Rafaelbrug (“San Quentin I hate every inch of you”) aanbeland in Sausalito, alwaar aan de waterkant van een heerlijke lunch werd genoten bij Restaurant Trident (onthou die naam). San Francisco zonder ‘crooked’ Lombard Street aan te doen kan niet, dus ons daar via brug 2, de Golden Gate Bridge, verplaatst en voorichtig met de automobiel daar naar beneden gemanoevreerd. De Bay Bridge voltooide het driebruggenproject en tevreden meldden we ons weer later op de middag bij de Laanen compound in Concord.

clip_image013

Maandag werd een mooie, plechtige dag voor ons. Bij gebrek aan Dignitarissen was de eer aan mij om op de eerste Koningsdag de Nederlandse vlag te mogen hijsen op het stadhuis in San Francisco.

Foto’s van Bo-Peter Laanen

clip_image015

Met een mooi groepje mensen daarna genoten van een door de City of San Francisco aangeboden aangeklede champagne receptie. Astrid en ik hielden het vriendschapsverdrag stevig vast! “Partir c’est mourir un peu”; Rick en Rico woensdag naar SFO gebracht zodat ze met de KLM weer huiswaarts konden vertrekken. Voordat het een boek gaat worden; Tinley heeft inmiddels het pootjebaden tot een kunst verheven.

clip_image017

Ga ik na 30 juni ook zo’n hondenleven krijgen? Daggut niet!

clip_image019