300 oorzaak voor Luim vertraging

Nee, niet de film ‘300’, waar koppen rollen met de regelmaat van een PVV bijeenkomst. En ja, met al mijn gerij van en naar San Francisco en Silicon Valley, moet mijn Crysler 300 af en toe onderhouden worden. Trouwens, over 300 gesproken, dit is ook Luim 300; geen kattenpis! Over katten gesproken, het komt niet meer goed tussen Tinley, onze brave golden doodle, en Slinky. Slinky wordt ook steeds brutaler, sist, haalt uit en voelt zich oppermachtig als een haai:

clip_image001

We zijn een beetje bang dat vandaag of morgen Tinley echt boos wordt en Slinky even tussen zijn kaken neemt. 9 levens mensen, 9 levens! Nu we het toch over 9 levens hebben; Sparta in een waterballet met 1-0 over NEC.

clip_image002

Dat wordt morgen weer billenknijpen in De Goffert! Nog even wat nadruppelend nieuws over Ivar’s Senior Ball en bijbehorende fotopresentatie. Toen alle dametjes en heertjes voor een gezamenlijke foto bijeen werden geordonneerd; wie hing er weer de clown uit?

clip_image004

Inderdaad, en aangezien Ivar mijn neus heeft, heb ik hem nog zo gewaarschuwd zich niet en profil te laten fotograferen! Zo te zien, de dag er na, is het een mooi feestje geworden. Nu ik dit zo ‘neerpen’, komt plotseling het gevoel over me dat mijn laatste 5 weken zijn ingegaan op het consulaat. Een beetje onwezenlijk omdat de werkdruk nog niet echt verminderd is. Dit bereikte me onlangs en geeft je dan toch het gevoel dat je wat betekent hebt gedurende de laatste, bijna  7 jaren als NBSO Chief.

With the sponsorship of my Chair, Senator Berryhill, the State Senate has just passed a Senate Resolution commending and honoring Peter Laanen for his years of diligent service in advancing and intensifying Netherlands-California business/trade/investment relations!

Senator Berryhill and I insist that we present the framed Resolution to you on the Senate Floor,during Plenary Session (which means on TV!).

Volgende week donderdag wordt een en ander plechtig uitgereikt in Sacramento op de vloer van de senaat. Wat zou mijn moeder trots geweest zijn!

clip_image005

Voor jou ma, omdat het morgen moederdag is. En kijk nog even goed naar papa, Ivar, dit is het beste voorbeeld hoe je met een forse neus gefotografeerd dient te worden. Maandag is het CG San Francisco de gastheer voor alle in de V.S. gestationeerde Consuls Generaal, de Honoraire Consuls en de Ambassadeur. Maandagavond mag ik aan het edele gezelschap op een boot uitleggen waarom wij in San Francisco zo succesvol zijn. Het magische woord is “PACKING” en volgende week, in Luim 301, ga ik vertellen hoe het gegaan is, en wat “PACKING” inhoudt. Mocht Luim 301 niet uitkomen, dan is het maandagavond niet goed gegaan en ben ik ‘gelabeled’ en al naar een Guantanamo Bay-achtige geheime Nederlandse faciliteit verscheept. Het goede nieuws is dan dat deze Luim veel geld waard wordt! Happy Mother’s Day!