Kommer en kwel, afsluitend met een zonnetje!

Het openen van (digitale) kranten leidt meer en meer naar een litanie van klachten en aanvallen, waarvan de laatsten verbaal of (vreselijk) fysiek zijn. In het land waar ik nu woon is het moeilijk uit te leggen dat een groep gemaskerde mannen een vluchtelingen onderkomen in Woerden aanvalt. Waarschijnlijk FC Utrecht “aanhangers”, maar toch. Zeker nadat ik mijn Amerikaanse vrienden net had uitgelegd waar het liedje 15 miljoen mensen over gaat.

Het land vol van verdraagzaamheid

‘t Land dat zorgt voor iedereen

Geen hond die van een goot weet

Met nassiballen in de muur

En niemand die droog brood eet

Zeker ook nadat ik een aantal zaken, zoals ‘gun control’ aan de kaak stel en ronduit verklaar dat politici hier gekocht worden door machtige organisaties zoals de NRA (National Rifle Association).

clip_image001

De door NRA geuite kreet als ‘wapens doden niet, mensen doen dat’ slaat nergens op wanneer ze simpelweg tegen zijn op een grondige achtergrondcheck van individuen die een of ander wapentuig aan willen schaffen. Om maar niet te spreken van een andere machtige partij, de AARP, kortweg de bond van gepensioneerde mensen (55+).

clip_image002

die een rijtest blokkeren voor mensen boven de 75 die statistisch gezien de meeste ongelukken veroorzaken. “Gut, ik dacht dat ik m’n rempedaal indrukte,bleek het m’n gaspedaal te zijn”.

Elderly Driver Kills Three After Church In Car Accident

Four others seriously injured in Sunday’s crash

clip_image004

Doreen E. Landstra, 79, was trying to navigate out of a parking spot after church services at the Sugar Creek Country Club when she backed up into a group of seven fellow churchgoers. She then jumped a curb, ran over some small trees and landed in a creek, partially submerging her vehicle. Neither she nor her passenger were injured, The Bradenton reported. One person died at the scene and two others died at area hospitals. The four injured are considered in serious condition

Het mag duidelijk zijn dat jongere en oudere automobilisten de meeste ongelukken veroorzaken (zie onderstaande statistiek).

clip_image005

Ook daar verhuizen vele miljoenen in de (her) verkiezingskassen van de heren en dames politici en gaan we dapper door met het handhaven van bovenstaande statistiek!. Vind je het gek dat politici hier een waardering hebben die minder is dan die van 2e hands autoverkopers?! Maar goed, ik die zo blij vertel dat ik het wel weer heel leuk vind om naar Nederland terug te gaan krijg dan dat ‘Woerden’ verhaal om m’n oren van m’n Amerikaanse vrienden onder het motto ‘of je nou door de hond of door de kat gebeten wordt’ en fijntjes voegen ze er nog aan toe dat in ieder geval het weer in Californie een stuk beter is. Leuk was het bezoek van een media- en sportdelegatie de afgelopen week bestaand uit een aantal commercieele hot shots van o.a. PSV, Feyenoord, Ajax, Groningen, PEC, Vitesse, maar ook VI, Eredivisie en Endemol. Uiteraard werd mij zware zwijgplicht opgelegd over het doel van hun missie (stuur me een PM over wat je wilt weten!) maar een door mij geregelde demonstratie wil ik jullie niet onthouden want als het over statistieken en visualisatie gaat lopen Amerikanen voorop:

www.matchanalysis.com

clip_image006

En, een zonnige afsluiting is ook nooit weg, effe lekker insmeren want de temperatuur loopt weer op!

clip_image007