De laatste keer dat Sint…geldt niet voor Sparta!

Vandaag is het zover, m’n laatste optreden als Sint Nicolaas in San Francisco. Hoewel ik in topvorm ben, gaat het me toch zeer aan het hart. En de aankondiging bij SFDutch.com verstevigt dat:

5 dec 2015! GRANDE FINALE LAANENSINT!
http://www.sfdutch.com/dutch-in-sf/sinterklaas.html

clip_image001

Twee maal uitverkocht! Morgen met de boot aankomst in Berkeley, tenzij de regen roet (geinige woordspeling 😉 in het eten gooit. Voor de 15e keer, en dat alles onder de onvermoeibare regie van de deze week 78 jaar geworden Mother Theresa van de Bay Area; Henny Neys! Maar vrees niet Bay Area, er is een waardige opvolger gevonden. Wie mag nog niet bekend gemaakt worden, daar komt nog een mega persconferentie over. Gisteren, tussen een hoop gegrom van Ivar en mij over de kwaliteit van de computer streaming, zeg maar het bevriezen van de beelden van Sparta tegen Volendam, vielen we elkaar na 90 minuten in de armen. Tjonge jonge, wat hebben we de afgelopen jaren Sparta in de laatste minuten dit soort wedstrijden zien prijs geven. Het ‘We Believe’ bordje kan uit de kast gehaald worden. Vanmorgen kwam jongste broer Rob, de begenadigde schrijver, met deze hartenkreet:

clip_image002

Yes, ik ga nu echt geloven in een prachtig jaar. De Laanens terug in Nederland en Sparta terug in de Eredivisie. Big Spartahug,  Robeneus

Dat laatste slaat natuurlijk op onze prominente neus, niet te verwarren met de criminele neus van Holleeder. Maar dat we blij zijn staat als een paal boven water! *Rilling* Nog maar 20 wedstrijden te gaan, maar Pastoor heeft het geloof bij veel Spartanen van het eerste uur terug gebracht. En hij heeft bijgetekend; de Sparta gelovigen zijn blij, da’s zeker! De droogte in Californie heeft een zeker wedstrijd element gekregen nu de verantwoordelijke overheidspartij, EBMUD, ons het volgende liet weten:

Your Home Water Report

for Sep 23, 2015 – Nov 18, 2015

 

Your WaterScore

Nice work, WaterSaver.
Take action to save even more.

Gallons Per Day (GPD)

23 CCF = 301 GPD

Top 20%: 249 GPD

You: 301 GPD

Average Households: 399 GPD

Your water use is compared to homes in EBMUD’s service area with 4 occupants and a similar yard size and climate. 1 gallon = ca, 3,6 liter

We doen het zeer goed wanneer je naar het gemiddelde kijkt, maar het kan beter. “Ivar je staat een kwartier onder de douche, UIT!”. We sparen het eerste geproduceerde –koude- water in emmers die we voor de planten gebruiken. De voortuin is conform het motto van Goeverneur Jerry Brown geworden; “brown is the new green”. Korte Luim want ik moet me qua stem gaan voorbereiden op mijn rol als de goedheilig man. Dat komt natuurlijk ook van binnenuit (dat goedheilige)! Tussen twee haakjes, onze heerlijk viervoeter Tinley bakt ze ook bruin. Ik was het bed nog niet uit of ze had m’n plekkie al ingenomen:

clip_image009

Snap je hoe mensen zo’n lief aanhankelijk wezen naar het asiel kunnen sturen wanneer ze gaan verhuizen? Wij niet, ze gaat volgend jaar lekker mee naar Nederland! Aju paraplu, de Sint moet op pad!