Al wat van Rutte gehoord? Goed he, van Sparta!

Het is alweer zo’n twee weken geleden dat Rutte en Brown samen hebben gezeten. En de mensen die begaan zijn met Singh vragen –en terecht- of er al een update is. Okay, bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) blinken ze niet uit in het vrijwillig geven van informatie, ofschoon ze op dit moment zich natuurlijk op de borst kloppen over de vrijlating van Romano van der Dussen in Spanje. De Volkskrant bracht die feeststemming terug tot de juiste properties met dit artikel:

‘De vrouw die Romano wel vrij kreeg’

clip_image001

De vrouw die Romano wel vrij kreeg | Binnenland | de Volkskrant

Als advocaat Rachel Imamkhan in 2012 Romano van der Dussen in zijn Spaanse cel bezoekt, weet ze: hier is iets fundamenteels fout gegaan.

By Anneke Stoffelen, Wil Thijssen

En eigenlijk weten we nog steeds niet of Rutte daadwerkelijk aan Brown de smeekbrief van Singh’s zoon Surender heeft gegeven. Of dat die brief ter ondersteuning van Singh’s gratie, die 5 weken ongeopend in Sacramento heeft gelegen, inmiddels door Brown gelezen is. Om gek van te worden, en deze week ga ik daarom maar weer eens om opheldering van zaken vragen. Die arme Singh, die door al die zogenaamde hoopvolle berichten van BuZa euforisch was (‘Rutte zorgt dat Brown me vrijlaat’), is inmiddels teruggedaald op aarde en onderstaand derhalve een bitter stukje uit een brief die hij de afgelopen week aan ons stuurde.

clip_image003

Waar we wel zeer verheugd over waren was ‘live’ kennis te maken met Singh’s zoon Surender bij ons in Alamo. Hij bezwoor ons nogmaals aan tafel dat wanneer hij maar 1% het idee gehad zou hebben dat zijn vader zijn moeder en zusje had laten vermoorden, hij hem nooit meer had willen zien. Hoe deze man er na z’n 14e nog zo geestelijk gezond en optimistisch voor z’n vader is uitgekomen, mag een wonder heten!

 

Wij hebben de stellige hoop, samen met super advocaat Rachel Imamkhan, dat we er op redelijke termijn wel uit zullen komen. Wanneer BuZa nu ook eens een keer echt bewijst dat ze Singh ondersteunen, dan heeft hij wellicht nog een paar resterende gelukkige jaren. Wanneer je voorspelt dat Sparta bij jouw terugkomst weer eredivisie speelt, en dat dreigt nog te lukken ook, dan is elke vorm van bijgeloof geoorloofd. Ivar’s Sparta dekbed blijft daar liggen en mag ook niet meer gewassen worden tot ze kampioen zijn. Mensen die dachten dat dit in scene was gezet door Ivar als z.g. fan, laat ik Ivar nog even zien in een archieffoto van mei 2010, genomen door mijn broer Rob, ook Spartapiet tot op het bot:

clip_image005

9 punten los en een wedstrijd minder gespeeld; dat moet lukken! Afsluitend wat dat betreft met een leuke reaktie van Niels Langhorst, zoon van wijlen Joop Langhorst, stoere rechtsback van Sparta, bewaker van Coen Moulijn en Piet Keijzer:

Niels Langhorst

February 12 at 1:03pm

En we lopen 2 pnt uit op de nr 2 !! Heeft weer iemand onder zijn dekbed geslapen denk ik Peter Laanen

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, Niels is voetbalcoach in Sneek. Oh, en wanneer we terugkeren en Ivar gaat studeren in Rotterdam, gaat hij waarschijnlijk voor Alexandria ’66 spelen, mijn oude kluppie! Over kruipend bloed gesproken!

image

Die man in dat witte shirt (met rode baan) komt me bekend voor! Ach, wilden m’n benen me nog maar zo dragen. Wel heel veel geluk voor terug gekregen! In een doossie stoppen!