Singh krijgt een brief van de Koning; soort van!

Lees die brief nou eens goed!

clip_image001

Denk je nou echt dat de Koning die brief heeft ontvangen? Dat beweert althans de Directeur van het Kabinet van de Koning, wiens naam niet genoemd wordt. Alhoewel die bewering weer beweerd wordt door mevrouw Mw. mr. M. Beuker. Kijk eens naar het kenmerk van de brief: REK! Waarschijnlijk is de rek er nu wel uit! In ieder geval hebben jullie nu allemaal het adres van Jaitsen Singh en kunnen jullie hem een kaartje ter ondersteuning sturen. Het spoorde mij weer aan tot het schrijven van een e-mailtje naar de verantwoordelijke dames en heren:

From: Peter Laanen <peter@laanen-thebrand.com>

Date: 2016-02-16 14:46 GMT-08:00

Subject: Jaitsen Singh

To: "Vemden, Marco-van", DVC-CA@minbuza.nl

Cc: "Jones, Renee", Rachel Imamkhan <info@prisonlaw.nl>

Dames en Heren,

Heden ontving ik van Jaitsen Singh een afschrift van de brief van de Directeur van het Kabinet van de Koning, voor deze Mw. mr. M. Beuker met de volgende mededeling:

"Op verzoek van Zijne Majesteit de Koning bericht ik u, dat de Koning uw brief van 12 januari jl. heeft ontvangen en ter behandeling in handen heeft gesteld van de Minister van Buitenlandse Zaken.

Tot mijn spijt moet ik u mededelen, dat de Koning u niet persoonlijk kan helpen."

Als contactpersoon van Jaitsen Singh wens ik te weten welke acties er nu daadwerkelijk genomen zijn, buiten het gegeven dat er brieven gestuurd zijn die niet geopend zijn, althans nog niet op het moment dat MP Rutte Gov. Brown in San Francisco ontmoette. Dat was dus 5 (zegge vijf) weken nadat de laatste brief in "Sacramento" aangekomen was

Graag antwoorden op de volgende vragen:

*Heeft MP Rutte daadwerkelijk voor Singh gepleit?

*Heeft MP Rutte inderdaad de smeekbrief van Singh’s zoon Surender overhandigd?

*Wie lobby’t er nu namens Singh bij Gov. Brown of diens Kabinet?

Op dit moment heerst er volkomen onduidelijkheid over wat er gaande is

De brief in handen gesteld van de Minister van Buitenlandse Zaken betekent dat we wederom bij "Af" zijn. Gaat de Minister wederom de pers laten weten dat hij achter het gratieverzoek van Singh staat en vervolgens door de Consul Generaal (hoewel die er niet meer is) een brief namens hem laat schrijven die helaas keer op keer niet persoonlijk aan Gov. Brown overhandigd kan worden. Heeft Gov. Brown ook maar een van die brieven gelezen?

Kortom; volkomen onduidelijkheid wat er nu gaande is, behalve het feit dat Jaitsen Singh keer op keer teleurgesteld wordt en zich in alle realiteit er bij neer moet gaan leggen dat hij in de gevangenis komt te sterven. Voordat dit echter het geval is dienen we de zaak nogmaals op zijn merites te beoordelen, waarna er gepaste maatregelen genomen kunnen worden om Singh alsnog levend uit de gevangenis te krijgen.

In afwachting van nadere berichten, verblijf ik,

Hoogachtend,

Peter Laanen

Is dit nu zo vreemd wat ik vraag? En nog netjes ook! Laat ik het anders stellen, wanneer ze er inderdaad zo intensief mee bezig zijn als ze beweren, dan moet dat antwoord toch zo uit hun koker komen? Inmiddels zijn er drie volle dagen verstreken en net voordat het weekend aanbreekt komt er een bericht van het Consulaat in San Francisco met als bericht: “je zult zo spoedig mogelijk van ons horen”! Komt dat vanwege het afnemen van de media belangstelling? Niet meer in de spotlight, dan taant de aandacht. Zo die er ooit echt is geweest. Wie weet krijg ik nog een bevredigend antwoord. Ik hou jullie op de hoogte en we laten niet los! Laten we het toch nog even over de power van social media hebben, dat me direct weer naar Sparta brengt, en weer naar het kampioenselftal van 1959, en met name naar de speler met die gebreide trui aan:

clip_image002

Twee weken geleden werd ik via LinkedIn benaderd door Aad Kanij, een schoolmakkertje die ik, schat ik, 54 jaar niet gezien heb. Wat mij zo trof in zijn herinneringen van vroeger was het volgende dat hij me schreef nadat ik hem vroeg wat er zo al met hem gebeurd was gedurende de kortstondige (!) onderbreking van onze vriendschap:                              “Leuk weer eens iets van jou te horen – wat gaat de tijd toch snel. Wij liepen vroeger gezamenlijk naar school (Tarcicius??) en jij de hele weg maar Dries van Dijk (Sparta) nabootsen met uittrappen zoals Andries dat deed”.            Het eerste dat hij zich herinnerde, te gek, ik was helemaal weg van Sparta en wanneer we dat hele rot end naar De Bruin straat liepen, via de Vierambachtsstraat, kwamen we veelal een fietsende man tegen onderweg naar z’n werk (een bank). Inderdaad, de man in de trui, en de keeper van landskampioen Sparta. Immer vriendelijk naar ons zwaaiend wanneer we “Aaaandriessss” riepen. Ja, toen moest je er wel een baan bij hebben als semi-prof. Mijn held viel van zijn voetstuk toen hij naar Feyenoord verhuisde en tweede keeper werd achter Eddy P.G. Ach, na al die jaren heb ik het hem posthuum vergeven, dankzij Aad Kanij. En Sparta blijft lekker winnen: gisteren op de PC de 3-1 overwinning bekeken. Heerlijk gevoel! Overigens, wanneer jullie dit lezen hangen Astrid en ik in de lucht, onderweg naar……….

clip_image004

We gaan onze laatste maanden in de V.S. besteden aan wat ‘zaken’ die nog op de verlanglijst staan. En in Memphis blijft het niet bij Graceland; we mengen er nog wat blues bij en andere activiteiten van belang. Ivar bewaakt het fort met Tinley en weet dat op alle flessen met drank streepjes staan, en aanlengen is er ook niet bij! Ja, jullie hoeven ons echt niet zo onschuldig aan te kijken; jullie zijn gezien!

clip_image006

Kijk nou toch, Elvis houdt ook nog een oogje in het zeil! Kan geen toeval zijn. “Are you lonesome tonight” gaat voor Ivar in ieder geval niet op, hoe ik ook op mijn streepjes sta!