Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit

Neem nou 7 augustus 2016: Sparta – Ajax op Het Kasteel! Van vele kanten werd ik er op attent gemaakt om er als de kippen bij te zijn om een kaartje te kopen wilde ik de wedstrijd bijwonen. Ahum vrienden, laat mij dit als volgt rechtzetten:

clip_image002

Inderdaad, mijn seizoenskaart die recht geeft op een vaste plek op de Kasteeltribune! Daarboven een niet geheel gelukte, maar wel uniek houtsnijwerk van onze beroemde Sparta affiche die oudste zoon Rick kocht tijdens zijn vakantie in Gambia. Kejje nagaan hoever Sparta inspiratie reikt. Helaas is zoon Rick opgegroeid in Rotterdam Zuid en gevallen voor Feyenoord. Het zij hem vergeven. Daarentegen heeft mijn jongste broer Rob, Spartaan in hart en nieren, een plekje naast de mijne (hij kocht de seizoenskaarten) en jongste zoon Ivar een seizoenskaart op de Dennis Neville tribune. Zo, dat was een diepte uitleg van onze gezinssituatie en wat Sparta tribunes. Mijn jubel inzake het geweldige weer tijdens mijn eerste dagen op onze watervilla heb ik de afgelopen week als ware het ‘waterboarding’ in moeten slikken. Het kwam dan ook met bakken uit de hemel. Dat gaf me voldoende tijd om meer EK wedstrijden op de TV bij te wonen dan verwacht, maar dat schepte ook niet al te veel vreugde. Wat een armoe en slechte reklame voor het voetbal. Wel ben ik blij dat FC Twente in de eredivisie is gebleven. Ik heb wat met Tukkers! Dat uit zich nog wel in een pers ‘newsflash’! Genoeg met voetbal. Onze Golden Doodle Tinley wordt de barometer voor wat betreft de situatie aan boord van onze watervilla; gespannen of ontspannen:

clip_image004

Dat hoeft geen verder betoog, lijkt me zo! Nu alles is uitgepakt en de schade is opgenomen, ligt mijn grootste verdriet bij het blokkeren van onze beminde Seeburg jukebox. Nadat de neon buizen hoopvol licht gaven na de omzetting van 220V naar 110V, bleef het platenmechaniek hangen. Droevig plaatje, zo’n muziekmachine zonder ingewanden.

clip_image006

Jukebox guru Pieter Reus heeft me bezworen de patient weer tot leven te brengen. Aan de optimistische kant; dankzij Astrid’s groene vingers wordt de tuin een plaatje:

clip_image008

Oops, m’n hoed is enigszins vervormd na al die regen. En zijn die kurken echt van de wijn die we reeds geconsumeerd hebben? Of is het tot stand gekomen met ‘a little help from our friends’? In ieder geval schepte het vreugde! SINGH: midweek zal ik in een aparte Luim de smeekbrief (Engels) afdrukken die zoon Surender schreef, en waarvan de bedoeling was dat onze MP Rutte het aan Governor Brown van Californie zou overhandigen om gelijktijdig de zaak Singh te bepleiten. Buiten het gegeven dat dit nimmer heeft plaats gevonden, is de brief een hartenkreet van een jonge man die z’n vader sinds z’n 14e al 32 jaar (TEN ONRECHTE) mist. Tevens zal ik in een vervolg midweek Luim de brief afdrukken die Singh’s zus Sieta schreef inzake de behandeling van haar broer door de Nederlandse overheid, alsmede hoe zij als contactpersoon genegeerd werd. Sieta woont in Nederland. Maarrrrr…..vergeet het volgende niet: Het enige waar we hem echt mee kunnen helpen om zijn zaak te heropenen is geld! Steun dus de organisatie die vierkant achter hem staat als volgt: PrisonLaw’s crowdfunding rekening is NL 63 ABNA 0454 9548 40. Graag Donatie Singh vermelden. Geef mensen, laat de mens Singh nog een aantal jaren van zijn vrijheid genieten! Bovenstaand hebben jullie van mijn woonomgeving mogen genieten, onderstaand die van Jaitsen Singh:

clip_image010

Laat het je weekend niet bederven, maar neem Singh mee in jouw gebeden, gedachten, of wat dan ook wat jouw God ingeeft. Atheisten kunnen ook zonder enige schroom storten! Heb een geweldig vrij weekend!