De “B” van Baas als in ongelikte “Beer” Trump!

Of we er aan willen geloven of niet, Trump wordt de nieuwe Baas van de V.S. Hij mag zich dan wel President gaan noemen, maar dat is hij niet; daar moet je immers Presidentieel voor zijn. Ik hoef niet te herhalen wat overal al geschreven is, dan wel op sociale media etc. ter berde is gebracht. Wel deed het me onmiddellijk denken aan Robert Long’s lied “de letter K”. Niet in het minst door de steun van onderstaande nobele lieden voor Trump:

clip_image001

In Trump’s geval wordt dat de letter “B” van Baas. Laten we beginnen met “Betrouwbaarheid”. Fact checker, het orgaan dat in Trump’s geval diens uitspraken tegen de waarheid heeft aangehouden gedurende zijn campagne, constateerde maar liefst 59 maal dat hij flagrant gelogen heeft. De mate waarin iemand liegt wordt aangegeven met “Pinokkios”. 59 maal dus kreeg Trump deze waardering:

clip_image002

Overigens was Rutte, die hier en daar ook wat Pinokkios verzameld heeft, na Poetin er als een haas bij om hem te feliciteren. Gezien Trump’s buitenland ervaring moet het ongeveer zo gegaan zijn:

clip_image004

Denk niet dat ze dit uit hun duim zuigen, want iedereen die Trump op de media heeft gevolgd heeft hem horen zeggen dat de werkeloosheid in de V.S. 42% is (in werkelijkheid 5,3%). Of dat Obama 200.000 Syriers het land in heeft gelaten (in werkelijkheid 10.000). De overige 57 stuur ik op verzoek graag toe. “Beledigend”: Ontelbaar de momenten dat hij mensen, inclusief mede Republikeinen, tot op het bot beledigde. Dieptepunten: over Republikeinse Presidentskandidaat Carly Fiorina: “Kijk eens naar dat gezicht. Denk je dat iemand op een Presidentskandidaat met zo’n gezicht gaat stemmen?”. Een invalide journalist werd door hem in de maling genomen en Trump imiteerde zelfs zijn bewegingen. Echter, op het moment dat Trump z’n zegespeech hield wisten al de door hem beledigde medekandidaten niet hoe snel ze op het toneel konden komen om hun goede vriend Trump te feliciteren. Er wachten weer mooie baantjes in de regering voor hen, het likken kan beginnen.

clip_image005

“Betasten”: Wat maakt het uit, jongenspraat in een kleedkamer. In de Nederlandse pers wordt geschreven over “in het kruis gegrepen”, dat geeft nog een beeld van iemand die wat aan heeft; “pussy” betekent echt vagina, het naakte schaamdeel. “Belasting”: Trump gaat ze drastisch verlagen, waarbij hij claimt dat hijzelf er niet van profiteert. Natuurlijk niet, hij heeft al 10 jaar geen belasting betaald! Gezien alle protesten die in de V.S. woeden mag je hopen dat dit niet uitloopt op een Burgeroorlog.

Bully Trump:

clip_image006

Gaat deze man inderdaad de aarde verkloten? Onze Minister van Buitenlandse Zaken Koenders meent dat we Trump moeten beoordelen op z’n daden, niet op wat hij tot dusver gezegd heeft. Dus dit wordt de nieuwe manier van communiceren? Nu heb ik Koenders iets horen zeggen over Turkije, net nadat hij daar geweest was, dat ook niet klopte. Daarvoor zou hij van mij geen Pinokkios gekregen hebben maar Naiefjes. Heb ik net uitgevonden! Tenslotte wil ik wel opmerken dat de situatie van “Jan met de Pet” in de V.S. absoluut niet optimaal is, echter, Trump’s plannen duiden er niet op dat dit spoedig gaat veranderen. De belastingverlagingen zijn primair op de rijken en de ondernemingen gericht. Wel worden de kolenmijnen weer geopend, hetgeen weer werk oplevert en roetlongen. Wanneer Obamacare teruggedraaid wordt en er geen alternatief voor in de plaats komt; een nieuw drama in voorbereiding. Uit de grond van mijn hart, omdat ze het nodige hebben; “God bless America”. Ook op een andere plaats op de planet, Bologna, volgden de studenten van Johns Hopkins University, inclusief zoon Bo-Peter, de verkiezingen, hetgeen in de plaatselijke gazetta vastgelegd werd:

Klikken!

Singh: we wachten nog steeds met spanning de uitspraak van de Nationale Ombudsman af. Ter afsluiting; voor het eerst in mijn bestaan ben ik lid geworden van een politieke partij; D66. Niet alleen vanwege de zaken waar ze voor staan, of tegen het gevaar Wilders, maar ook omdat lijsttrekker Pechtold een van de weinigen was in de Nederlandse politiek die zei waar het op stond:

clip_image007

Het is een vreselijke conclusie, maar de boodschap van verdeeldheid wint vandaag. Een man die vanaf dag één in zijn campagne gehandicapten, vrouwen, Latino’s en allerlei andere mensen beledigt, wint vandaag. Het populisme boekt opnieuw een grote overwinning. En net zoals bij de Brexit zagen peilers het niet aankomen.

Dit is erg, erg slecht nieuws voor Nederland en Europa. Trump heeft zich gekeerd tegen de NAVO en wil Europa militair niet meer steunen zoals alle voorgaande presidenten hebben gedaan sinds halverwege de vorige eeuw. Daarnaast heeft Trump in zijn campagne een andere koers tegenover Rusland bepleit. Poetin zal dit zeker vieren als een overwinning en in Oost-Europa en in Syrië proberen zijn macht te vergroten.

Ook economisch is dit een grote tegenslag. Op de korte termijn omdat de onzekerheid in de wereld toeneemt, op lange termijn omdat Trump zich nadrukkelijk keert tegen vrijhandel en dat gaat zeer tegen de belangen van Nederland Exportland in. Nederlandse banen en pensioenen kunnen hierdoor in de verdrukking komen.

Ik voel me vandaag echt beroerd door deze uitslag, maar tegelijk voel ik ook zoveel extra motivatie om de boodschap van haat en verdeeldheid niet ook ons land te laten vergiftigen. En dat moeten we in Nederland en Europa samen doen. Actief. Dit is het moment. Aan de kant blijven zitten is niet langer een optie. Apathie is niet langer acceptabel. Terwijl thuisblijvers toekijken, veranderen populisten de wereld. Ik wil de wereld laten zien dat een boodschap van optimisme en verbondenheid wel kan winnen in deze tijd. Ik hoop dat mensen mee gaan doen en zich vandaag nog aansluiten.