De stiekeme Trump kiezers zijn uit de kast!

Wat mij de afgelopen week het meest verbaasd heeft zijn de mensen die tot dusver geen piep van zich hadden laten horen over hun adoratie voor Trump. Mensen die ik goed dacht te kennen. Mensen die plotsklaps de loftrompet over Trump uitsteken op o.a. facebook. Hebben zij Trump’s plannen wel goed gelezen? Even simpel: mijn vrienden aan de onderkant van de streep worden er minder van, zij zijn immers voor ziektekosten verzekerd via Obamacare. Dat wil Trump opruimen. En als ze al belasting betalen, dan krijgen ze 3% belastingvermindering. Gefeliciteerd! Mijn vrienden aan de bovenkant van de streep worden er fors beter van, zij gaan immers ruim 6% minder belasting betalen (over grotere bedragen natuurlijk) en krijgen dadelijk meer rente op hun investeringen.

clip_image002

Mijn ex vrienden slaan plotsklaps taal uit die doen denken aan “pleurt op”, of “grijp ze bij de’r muts”. Nog een Trump slogan; “weg met die ouwe meuk die ons al tijden de afgrond in regeert”. Dan komt hij met Newt Gingrich op de proppen. Even een opfrissertje, dit tekende ik aan in mijn Luim van 7 januari 2012 (Obama II verkiezing) over deze prachtige Republikein:

clip_image003

Boven geportretteerde Heer Gingrich wordt in het algemeen beschouwd als een doorgewinterde leugenaar.

Newt Gingrich Believes the Lies He Tells Even When Lying to Himself. He’s Mental!

Posted on December 12, 2011

I just heard a popular pundit call Newt Gingrich “a bald face liar” on cable TV. This was her response to hearing sound of Newt lying to himself about why he resigned as Speaker of the House. How stupid and ill-informed does Newt think the American voters are? Why my morning began with a sound byte of Sen. Lindsey Graham of South Carolina admitting that the plot to force the hated (sic) Speaker out of office began in Senator Graham’s office. Six hours later I watched Newt nervously spin a yarn about his disgraceful departure from the Congress and his punishment for wrong-doing in the form of a $300,000 fine. I wish a psychiatrist would come forth and explain how more than one truth of a situation can exist in that enormous head of Newton Gingrich.

Gooi even in de Google vertaler, dan wordt alles duidelijk over dit onfrisse figuur. Ook om te lachen is de aanstelling van de heer Steve Bannon, een uitgesproken racist en anti semiet.

clip_image005

Laat Trump’s schoonzoon, Jared Kushner, nou een orthodoxe Jood zijn. Aangezien ook hij een plaatsje in het Witte Huis krijgt, zie ik de conversaties tussen die twee met opwinding tegemoet. In ieder geval krijgen de minder dan 25% Amerikanen die Trump gekozen hebben de frisse wind die hen beloofd is. En die 75% van de milleniums die niet gestemd hebben (veelal Bernie Sanders aanhangers) worden ook bedankt. Goed geprotesteerd! In gerelateerd binnenland nieuws moet mij van het hart dat ik het sneu vind voor Minister President Rutte dat hij niet op het lijstje stond van wereldleiders die Trump gefeliciteerd hebben. Of was dat eigenlijk een boodschap? Singh: In mijn 7 maanden durende saga om zinnige antwoorden van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) te krijgen een doorbraakje. De Nationale Ombudsman heeft in een schrijven Minister Koenders om opheldering gevraagd.Weliswaar heeft hij weer vier weken om een en ander te beantwoorden, maar toch. Echter, voordat een en ander tot voortgang in Singh’s situatie leidt, zal Singh zijn 72e verjaardag “vieren” (31 december) en inmiddels 33 jaar opgesloten zijn. Wat een misere! Stuur hem een blijk van medeleven. Graag een berichtje naar mij zodat ik zeker weet dat ik de juiste mensen zijn adres in de gevangenis stuur. Ter afsluiting een uitspraak waar ik daadwerkelijk schuddebuikend van het lachen kennis van heb genomen. Gaan we toch nog gezellig het weekend in.

clip_image007

Blind: ‘Dit is het beste Luxemburg aller tijden’