Grote baby met kleine vuisten aan de knoppen

De eerste Luim van het nieuwe jaar en en met wat vers gevallen sneeuw ziet het er buiten feeeriek uit. Zij het gevaarlijk! Weer of geen weer, Astrid heeft de zorg over een baby en is met alle voorzichtigheid richting Amsterdam vertrokken. Die andere baby, Trumpy geheten, heeft met zijn laatste tweet de aandelen van Toyota binnen 5 minuten $1.2 miljard naar beneden gekregen. Deze levensgevaarlijke baby heeft de macht om de wereld kapot te maken, zijn vuistjes trommelen op de maat van ‘zo de wind waait, waait mijn kuifje’ en maken keuzes die een president onwaardig zijn. clip_image002

Maar ja, hij is dan ook niet gekozen door de meerderheid van het Amerikaanse volk, maar wel met wat hulp van zijn grote holmaat Poetin. Vrijdag de 20e komt hij officieel aan de macht en ‘God only knows’ wat het Amerikaanse volk te wachten staat. Een ding is zeker, de verdeeldheid zal groter zijn dan ooit tevoren. De bende van witte miljardairs, voornamelijk gerecruteerd uit Goldman Sachs kringen, de door Trump verdoemde bankiers, zal onder zijn leiderschap hun rijkdom uitbreiden tot meer dan 100 miljoen Amerikanen gezamenlijk. Inderdaad, de teller staat op 100 miljoen; die onderste groep van Amerikanen heeft even veel geld als Trump’s kabinet! Lust U nog peultjes?! Wel lekker hoor dat het nieuwe jaar is begonnen, lekker fris met een schone lei. Een aantal lezingen in het verschiet, alsmede de trip volgende maand naar de Game Developers Conference in San Francisco. Tevens een mooie gelegenheid om mijn stoere brandweerman Kaj lastig te vallen:

clip_image003

Lekker logeren bij hem in Pleasant Hill, borreltje drinken, hapje eten, enz. Verheug ik me zeer op! Naast de gebruikelijke activiteiten en bezoeken, natuurlijk het jaarlijkse pool toernooi met grote vriend Fred van Buiten. Mijn harde achterban weet hoe deze jongeman sinds jaar en dag tracht de toernooibeker van me af te pikken, ook door iedere keer een andere plaats van handeling uit te kiezen. Ik sta op scherp!

clip_image004

Ook hier in Alamo zag Fred de bui al hangen! Voor wat betreft Singh houden we de kaken even stijf op elkaar in de hoop dat BuZa na de hoorzitting bij de Nationale Ombudsman tot inkeer komt. MP Rutte en Min. BuZa Koenders, met Singh tussen hen in, met de KLM van San Francisco naar Amsterdam!

DEN HAAG - DEBAT - EBRU UMAR

Rutte: “wat denk je Bert, zullen we Singh na al die ellende ook maar businessclass laten vliegen?” Bij zo’n mooie gedachte (en uitkomst) is 2017 bij voorbaat geslaagd!