De Ombudsman; wat een lachertje!

Soms denk ik wel eens wanneer je een column leest; “zou dat nou?”. Zo ook bij de column van ‘De Betrouwbare Mannetjes’ in de Volkskrant van 17 december 2016, waarin zij in het jaaroverzicht van 2016 de ‘Lul van het Jaar’, oftewel de slechtste prestaties van het jaar 2016 opsomden:

clip_image001

Eerlijk gezegd, na de laatste brief van het kantoor van de Nationale Ombudsman, kan ik ze alleen maar gelijk geven!

Deze brief ontving ik gisteren:

clip_image003

“De medewerkers van het ministerie vertelden…..” Een sprookje, leuk!

clip_image005

“De Nationale ombudsman heeft de indruk gekregen…….”. “De indruk”, wat een gotspe. En om de brief na te lezen kan ik een WOB-verzoek indienen. Niet eens de klasse om die brief aan te leveren. Daar moet ik een verzoek toe indienen en kunnen zij weer tijd winnen! Overigens kregen leden van de tweede kamer ook dit antwoord en die vonden het niet nodig om de brief te lezen. Hoe kortzichtig! Dit schreef ik gisteren aan de dienares van de Ombudsman:

“Geachte mevrouw van Loon,

Antwoord inzake Singh ontvangen.

Wederom in de maling genomen; niets nieuws onder de zon, of ik maar een WOB verzoek in wil dienen.

Tjonge, jonge wat een revelatie!

Jullie laten je echt in het ootje nemen.

Ik ben even ver als op 5 juni toen ik de klacht indiende; ruim 7 kostbare maanden verloren.

Jullie worden bedankt, dit waren dezelfde luizige antwoorden die ik steeds kreeg en jullie ook al hadden gekregen.

Nutteloze gang naar jullie toe, nutteloze gang naar BuZa.

Lees morgen mijn Luim op www.peterlaanen.com dan zal ik deze nutteloze excersitie aan de kaak stellen.

Heb een groots weekend, en denk vooral niet aan meneer Singh, wel natuurlijk medelijden hebben met die arme meneer van der Steur van V&J, degene die zelfs Singh’s WOTS verzoek afwees.

In afgrijzen,

Jacobus "Peter" Laanen”

Kortom; de Nationale Ombudsman ligt gewoon in bed met BuZa, immers zij zijn accoord gegaan met hun antwoorden die ik in mijn klacht van bijna 8 maanden geleden aangegeven heb als nonsens, en waarop zij ‘zogenaamd’ een en ander bij hen ingediend hebben. De scene bij BuZa stel ik als volgt voor: “we doen het anders, we geven dezelfde antwoorden maar in een andere volgorde”. Snel van Trump opgestoken; alternatieve feiten! En jawel, die domkoppen bij de Ombudsman tuinen er in, danwel is het doorgestoken kaart. Onderstaand een kijkje op de “Doe maar gewoon” politiek van MP Rutte, U weet wel, die brievenschrijver:

clip_image007

Rutte’s motto hier: “het beschermen van de schuldigen”. Wel genoegdoening dat de man die geweigerd heeft om het WOTS (resocialisatie) verzoek van Singh te honoreren nu onder de pek en veren zijn post verlaat.Uiteraard kunnen wij hem eerdaags ergens als Commissaris van de Koningin zien aantreden: “Samen voor ons eigen”. Het is dat ik zo’n hekel heb aan Wilders, maar op enig moment zou je toch denken dat je met deze huichelaars ook niet op gerechtigheid hoeft te rekenen. Ik ben nu echt op een ramkoers, immers voor wat hen betreft is Singh slechts een lichaam dat al 33 jaar wegrot in Californie en voor hen geen stemmenwinst oplevert. Het is in ieder geval goed voor hen te weten dat ik niet weg ga, angstig of niet, ze zullen er van lusten! Vandaag dien ik het WOB verzoek in en laat ik jullie weten wat er in die beroemde brief van Rutte staat. Overigens is het a.s. dinsdag precies een jaar geleden dat Rutte “vergat” Singh’s zaak bij Gouverneur Brown aan te kaarten. Wel tijd zat om de toerist uit te hangen bij Apple, Tesla en Uber. Dat laatste adres moest nog even aangedaan worden om ons Neelie “De Arabier” Kroes een nieuwe klus te bezorgen op haar 75e. Ik kan maar een ding vragen; deel dit verhaal op jullie social media met de waarschuwing dat dit alle Nederlanders in het buitenland kan overkomen! Liever zitten ze in de kont van Trump dan hun eigen landslieden te beschermen. Zo ook de slijmerige complimenten van onze ambassadeur in de V.S. aan Trump, de leider van de vrije wereld (in zijn ogen). Menig mens reageerde met #NotMyAmbassador. Volgende week meer over de kwalijke rol van de Consulaire medewerker in San Francisco en de lafhartige houding van de huidige Consul Generaal Gerben Kunst die weigert Singh alleen te bezoeken. Alleen aan het handje van de consulaire medewerker die zo z’n straatje blijft schoonvegen. “We shall overcome”.