De volkskrant bevestigt mijn Klein Duimpje blogs over Singh

Talloze mensen hebben me de laatste maanden gevraagd hoe dat voelt om week na week schijnbaar vruchteloos over de onschuldig veroordeelde Jaitsen Singh te schrijven. Hoe het voelde toen de Nationale Ombudsman genoegen nam met dezelfde uitgekauwde antwoorden van BuZa, en daarmee mijn klacht als voldoende beantwoord afdeed. Vandaag heeft een zeer gerespecteerde krant, de Volkskrant, na research van meer dan een jaar een stuk gepubliceerd waar de honden geen brood van lusten. Lees en huiver nog even:

https://www.volkskrant.nl/buitenland/overheid-faalde-in-bijstand-aan-nederlander-die-in-vs-vastzit~a4506421/

Onderstaand enige correcties en gezichten bij de namen. Singh is zo’n anderhalf jaar geleden wegens zijn tanende gezondheid overgebracht van San Quentin naar het pittoreske oord California Medical Facility Vacaville:

clip_image002

Schrijf hem daar, ondersteun hem, troost hem! Gegevens precies zo invullen: Jaitsen.J.Singh, D-37612 J-3-345-L, C.M.F., P.O. Box 2000, Vacaville, CA 95696-2000, USA Dit verhaal kent weinig helden, maar achteraf dien ik te erkennen dat deze man waarschijnlijk het meeste voor Singh gedaan heeft:

clip_image003

Voormalig Consul Generaal Hugo von Meijenfeldt. Dat brengt me bij de man die in het Volkskrant artikel vermeld wordt met “de verantwoordelijke consulaire medewerker ontkent…..”, hetgeen te maken had met het gegeven dat Singh waarschijnlijk al zo’n jaar of 15 in Nederland had kunnen zijn (lees het artikel):

clip_image004

Marco van Vemden, zeer betrokken in 2015 bij Singh toen de pers er bovenop dook, daarna niet echt meer, laat staan gedurende de periode dat hij in Los Angeles gestationeerd was. Als een soort van helaas brengt me dit toch weer bij de huidige Consul Generaal:

clip_image006

Gerbert Kunst, de man die het verzoek van Singh en mij afwees om Singh alleen te bezoeken om zodoende schoon schip te kunnen maken. Ook met het oog op voornoemde consulaire medewerker. En ook met het oog op wat de Volkskrant nu naar buiten brengt. Sterker nog, hij heeft mij nimmer rechtstreeks beantwoord en liet dat aan Den Haag over. Nadat ik hem in BNR’s lunchprogramma “Hemmen” een slapjanus genoemd had, kwam zijn zoete wraak toen hij mijn zoon Bo-Peter de hem toegezegde baan bij het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) ontnam. Een muis die nog een behoorlijke staart krijgt! Maar, ik hou het kort, waar het nu om gaat is om Singh en diens dappere advocaat Rachel Imamkhan van Prison Law bij te staan in hun strijd naar parool danwel gratie. Ga naar:

 https://www.geef.nl/actie/maak-het-verschil-voor-jaitsen-singh

EN STORT RUIMHARTIG #FreeJaitsenSingh