5 jaar terug aan het begin, #MeToo aan het slot

Het is alweer 5 jaar geleden dat mij een eer ten deel viel die me destijds met veel trots vervulde: ter gelegenheid van Dutch Heritage Day werd ik opgenomen in de Dutch American Hall of Fame in Los Angeles.

clip_image002

Met Astrid stralend aan mijn zijde, kan ik rustig zeggen dat ik zowel links als rechts een kleinood heb! Nu zou ik hier niet zo snel op teruggekomen zijn, ware het niet dat ik onderstaande uitnodiging ontving:

clip_image004

Thursday, November 16, 2017
5:30pm cocktails | 7pm dinner and dancing to the Jamey Tate Quartet

Honoring

Famke Janssen

clip_image005

Dat betekent dat ik niet alleen verkeer in de H.O.F. tussen mensen waar ik sowieso trots op ben als Jeroen Krabbe, Erik Hazelhoff Roelfzema (Soldaat van Oranje), Paul Verhoeven, Walter Cronkite, de beroemde Radio en TV Journalist en onze eigen Henny Neys, maar nu ook een echte Bond girl, zij het een lustmoordenares. Dat doet haar geen recht, zij speelde immers in tientallen andere films. Dat gebeurt toch maar in het leven van de kleine man! Oh ja, de toenmalige burgemeester van Los Angeles, Antonio Villaraigosa, vereerde me nog met een ‘Certificate of Recognition’:

clip_image007

Hangt nu gezellig naast het toilet. Ach ja, het leven gaat door. Was overigens wel een mooi feessie! Een jaar na de verkiezing van Trump als President van de (niet zo) Verenigde Staten ben je wel aan wat leuke herinneringen toe! Daarom maar een plaatje van Trump na zo’n 10 maanden op de stoel der stoelen:

clip_image008

In de tussentijd zijn we met Singh aanbeland op ruim €56.000. Nog 50 dagen tot het einddoel van €60.000. Nog even delen: GEEFVOORSINGH en klikken. Wel ben ik benieuwd wat de kamervragen bij BuZa hebben opgeleverd. Afgelopen woensdag wederom van een goede lunch genoten bij Van der Valk Vianen met oude voetbalmakker Koen Bulsing. Koen kwam na een kleine 40 jaar weer in m’n leven na een artikel van jongste zoon Ivar in Sparta’s fan magazine. Nadat we tijdens een hapje en een snapje alle wereldproblemen opgelost hadden, kwam het uiteindelijk toch weer neer op onze voetbalavonturen. Eerst over de heldendaden, daarna waren de knieen aan de beurt die het na alle schoppartijen nu af laten weten. Nadat we stijfjes opgestaan waren, maar wel met hartelijk afscheid, namen we ons voor dat we een biertje zouden nemen in De Bosselaar (onder Sparta’s Kasteel) voor de wedstrijd Sparta-FC Utrecht, zondag 26 november. Dat is toch het mooie van sociale media, mensen weer bijeen brengen. Onderstaand een krantenknipsel van een oefenwedstrijd van Alexandria ‘66 tegen een Xerxes combinatie met Nederlands elftal legende Faas Wilkes. Xerxes speelde toen nog eredivisie.

clip_image009

Faas Wilkes staand tweede van rechts, Koen Bulsing zittend derde van rechts en uw scribent zittend helemaal links. En toen barstte de muziek los…”Forever young, forever young, I want to be…..”. Ja, ja, dat gaat mooi niet op vader! Moet zeggen dat ik ondanks de saaiheid van Schotland-Nederland met intense verbazing heb gekeken naar het lusteloze laffe (rondo schreef Jack van Gelder) spel. En dan spreekt Virgil van Dijk van een zakelijke overwinning! Het is toch een schande dat een oefenwedstrijd tegen een zwakke tegenstander niet gebruikt wordt om sneller (tempo), aanvallender en wat frivoler te spelen. Hoe vermoord je voetbal als kijksport? Nou ben ik bij Sparta niet verwend, maar dat is door dik en dun jouw kluppie, en waarschijnlijk kunnen ze niet beter. Maar die 11 lusteloze oranje figuren, op een enkeling na, kunnen me gestolen worden. Overigens maakt #MeToo nu slachtoffer na slachtoffer. De laatste is dus Louis C.K., geweldig comedy mens, maar klaarblijkelijk niet bij machte om zijn broek rond z’n middel te houden.

clip_image010

Denkt hier na over z’n zonden en het feit dat zijn film, I love you daddie, die volgende week vrijdag uit zou komen, geannuleerd is. Moet ik zeggen dat hij tijdens z’n shows ook vrij suggestief was. Wat nu? Krijgen we dadelijk mensen die andere mensen uit rancune aan gaan klagen? Welnu, kom uit de schaduw, Pauw, Tan en Van Nieuwkerk zullen je ‘live’ warm omarmen. En de smet is een feit. Het weekend wordt guur volgens de berichten, maar ik heb er zin in met wat leuke afspraken voor de boeg. #YouToo?