Een grieperige week met goodbyes en annuleringen

Je hikt er maandenlang tegenaan en eindelijk is het moment daar; Bo-Peter vertrekt naar Californie. Vanaf dinsdag verbleef hij in het ouderlijk huis waar de laatste zaken gepakt werden. Bij WUA ‘on stage’ houdt hij samen met mede ‘avonturier’, CEO en medeoprichter WUA Henk Kroezen, vol zelfvertrouwen de ‘stars and stripes’ vast. Hun blikken staan op ‘SUCCES’!

clip_image002

Helaas heb ik door een griepaanslag deze week dat niet zo intensief mee mogen maken als ik gewend ben. Zelfs de carpaccio ging er tijdens ons afsluitend emotioneel dineetje in kleine kring niet in. Klaarblijkelijk valt het op wanneer ik stilval, althans, dat heb ik menigmaal mogen horen. Misschien val ik ook onder de noemer mannenaanstelleritus wanneer ik eindelijk eens wat heb. Onderstaand neemt Bo-Peter afscheid van Tinley die de bui al ziet hangen; alweer een baasje vertrokken.

clip_image004

De komende trip zal de beide WUA missionarissen voeren naar Los Angeles, San Francisco, Toronto, Las Vegas en New York. Moge hun electrische sleepnetten gevuld worden met aantrekkelijke opdrachten. Je merkt pas dat je echt de griep hebt wanneer je (in mijn geval) Sparta af moet zeggen. Zakenrelatie en vriend Otto van der Galien had mij voor een gecombineerd zakendiner uitgenodigd voor en tijdens de wedstrijd Heerenveen-Sparta in het Abe Lenstra stadion. Slap als een vaatdoek moest ik knorrig afzeggen en de nederlaag thuis op het grootbeeld aanschouwen. Wat je dan ziet is soms ook echt om te huilen. En dat vindt Advocaat ook die weer volledig in training is gegaan om Sparta op het veld meer gewicht te geven:

clip_image006 

Maar, nu besef je pas waarom het Nederlandse voetbal in de 70’er en 80’er jaren zo goed was. De onderbouw was veel beter en amateurs vloeiden rijkelijk door naar de profrangen. Zoals een Floranus nu voetbalt (als een kip zonder kop), had hij niet eens een basisplaats gehaald bij een 3e of 4e klasser in die jaren. We moeten een back uit Denemarken halen die niet een bal voor heeft kunnen krijgen. ‘Aankoop’ Dos Santos schiet vrijuit van een metertje of 12 tot het doel zo’n 5 meter naast. Sanusi had het gelijkspel op z’n schoen……..nou ja, kommer en kwel. 4 februari heus weer aanwezig bij Sparta-Willem II, wellicht hebben ze dan ergens een echte verdediger opgepikt. Wel leuk is het feit dat Astrid haar eerste ‘eigen’ babyklus heeft gescoord.

clip_image009

Geboortesupport.nl heeft een goede start in de vaart der babyvolkeren! Over ruim zeven maanden dient Jaitsen Singh’s paroolzaak, hetgeen we tegen die tijd van dag tot dag zullen volgen. A.s. vrijdag neem ik bij BuZa de lopende zaken door en in de tussentijd, mocht je nog wat over hebben, blijf geven: https://www.geef.nl/nl/actie/maak-het-verschil-voor-jaitsen-singh/donateurs

clip_image010