Minister Dekker houdt niet van dor hout!

Plotsklaps vielen de schellen van m’n ogen. Niet dat ik daarna met plezier gekeken heb naar de duidelijke 11 -van 11 weken niets gedaan na de motie van de Tweede Kamer- op het gezicht van Minister Dekker, maar het ‘waarom’ werd me duidelijk.

Het ‘waarom’: woensdag kreeg ik de uitslag van het bevolkingsonderzoek inzake darmkanker: “Er is geen vervolgonderzoek nodig”. Hoera! Dan het volgende: “Over twee jaar krijgt u weer een uitnodiging, tenzij u dan ouder dan 75 bent”. Dit was dus mijn laatste onderzoek, ik behoor nu officieel tot de ‘dor hout’ klasse. Wacht even, zouden ze bij de overheid gewacht hebben tot Jaitsen Singh 75 werd (31 december 2019)? Gezien zijn gezondheid werd hij waarschijnlijk gelijk als brandhout afgedaan (“niets meer aan doen, gaat vanzelf over”). In ieder geval kan gesteld worden dat Singh ook 36 jaar geleden al als afvalhout behandeld werd. Daar heeft die ‘frisse’ 45-jarige Minister Dekker natuurlijk geen boodschap aan, die heeft nog 30 jaar te gaan voor het zover is. Gezien alle beeldspraak en zijn (non) support voor Singh, valt Dekker derhalve zonder enig tegenargument in de categorie waaibomenhout. Uit betrouwbare bron vernam ik overigens dat hij bereid is mee te denken. Wat een gotspe! Lieve mensen, graag weer delen, delen, delen. De enige mogelijkheid om impact te hebben. Wellicht was onderstaande tweet van de indieners van de motie, van j.l. zondag, een direct gevolg van al het delen:

Martijn van Helvert @Martijncda

Sep 6

Het is alweer 10 weken geleden dat @MichielvNispen en ik een motie aannamen om dhr. Jaitsen #Singh (75) terug te krijgen in NL

Sinds die tijd is er nog niets gebeurd

Wordt hoog tijd om minister Dekker behoorlijk aan de jas te trekken. #KortelijnmetMartijn #WatOnsBindt

Vraag: hebben ze daadwerkelijk minister Dekker aan de jas getrokken? Jawel, 9 september hebben ze middels een uitgebreide vragenlijst Dekker wederom een kans gegeven te reageren. Helaas met een termijn van drie weken. En die zal hij ten volle gebruiken, ben ik bang! Maak van de sneeuwbal die wij gecreëerd hebben door middel van delen een lawine, waardoor ook de Tweede Kamer wakker blijft! De Luim zal tot er daadwerkelijk iets voor Singh gedaan wordt, gedomineerd worden door inspanningen om iets gedaan te krijgen. Maar, altijd ruimte voor bijvoorbeeld Sparta. Broer Rob en ik zaten op scherp afgelopen dinsdag om twee van de resterende 331 kaartjes voor Sparta-Ajax in de wacht te slepen. Binnen twee minuten weg. Huh? Gaat dus voor de buis worden. Nou ja, voor de wedstrijd tegen AZ zijn we in ieder geval verzekerd van een kaartje. En uiteraard aanstaande woensdag weer een aflevering van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’. De 76e maar liefst. Heb een groots gezond en veilig weekend, omarm het leven.