Kerstreces

De laatste zaterdag Luim van het jaar. Was toch weer een bewogen jaar, zeker muzikaal, als je het mij vraagt. We hebben sowieso een Stone (Charlie Watts) verloren, en recentelijk een Monkee (Michael Nesmith). Daarvoor o.a. Graeme Edge (Moody Blues), Alan Lancaster (Status Quo), Don Everly (Everly Brothers), Mary Wilson (Supremes), Hilton Valentine (The Animals) en Gerry Marsden (Gerry and the Pacemakers). Veel meer natuurlijk, maar met die bands of vocale groepen had ik wat. Ze raakten een snaar. Komt bij dat ze ook allemaal, ondanks hun rock and roll leefwijze, toch nog een respectabele leeftijd wisten te bereiken. Muziek vormt dus een sleutelrol bij het klimmen der jaren, daar hou ik me aan vast. Zeker wanneer een triviaal kort geding voor de deur staat. Mijn non fictie geschiedenis ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ heeft bij de voormalige HR Director niet een snaar geraakt, maar een zenuw. Haar privacy is aangetast, claimt ze. Van iemand die haar privacy ten toon heeft gespreid op het e-mail bestand van haar werkgever, ongelooflijk hoog van de toren geblazen. Echter, leg je geld op tafel, dan kan het allemaal. Qua financiering denk ik het aan te pakken door het eerste hoofdstuk, waar het allemaal begon, als NFT (voor uitleg zie https://en.wikipedia.org/wiki/Non-fungible_token ) te verkopen. Kan een vermogen waard worden voor degene die dit gokje waagt. Roept U maar, daar zit tenminste muziek in. Precies over een week vieren we kerst en Astrids verjaardag bij zoon Kaj en kersverse echtgenote Michelle in Sacramento.

Ook Bo-Peter en partner Tiphanie geven acte de présence. Eindelijk weer eens een ‘onder ons’ bijeenkomst in Californië. Tegelijkertijd zullen Ivar en Arielle bij ons intrekken, al dan niet vergezeld van wat vrienden en vriendinnen. De flessen zijn gemerkt, dat ze ‘t weten! Mooie tijd ook voor honden Tinley en Tinkerbell. Eigenlijk moet ik het hier bij laten, meer te openbaren muziek zat er deze week niet in, zij het dat enige fraaie lunchpartijtjes wel een mooie opmaat vormden voor onze trip naar San Francisco. Moet ik zeggen dat ruim tien uur met een mondkapje op me ook niet echt aanlokt. Echter, mag wel af wanneer je eet of drinkt. Mooi, ik weet wat mij te doen staat. Rest mij eenieder geweldige kerstdagen en een fabeltastisch oud en nieuw te wensen. En laat je niet gek maken door al die complotdenkers, gebruik je gezonde verstand. Slotadvies; blijf zingen onder de douche, dan leef je het langst.