Lief dagboek

Laat ik er nou gisteren niet aan toegekomen zijn om een leesbare Luim te maken. En dat terwijl ik zoveel materiaal had. M’n week leek wel ingeklemd tussen twee evenementen, zo leek het. Enerzijds het wegbrengen en ophalen van Astrid naar en van Schiphol, anderzijds twee wedstrijden van Sparta tegen resp. AZ en Twente. En daartussen, als een smeuïge hap, een rij van als het ware mantelzorgers die mijn weekje van ‘eenzaamheid’ kleur wilden geven, Hoe lief is dat?! Vandaar (nogmaals) deze waanzinnig liefde uitstralende foto van moeder en zoon in Sint Maarten, hetgeen ook een mooie weerspiegeling is van mijn week.

Om echt een indruk te geven van mijn week, presenteer ik het maar in dagboekvorm zodat het niet te uitgebreid wordt. Zaterdag: omdat Sparta pas om 21.00 tegen AZ speelt, en Tinley het niet verdient om zo lang alleen te blijven, koers gezet naar Culemborg om ons daar voor de nacht te nestelen, na de wedstrijd. Voordat broer Rob en ik ons naar Het Kasteel begeven, verwent schoonzus Mariette ons met nog wat hapjes. Niet teveel want bij De Bosselaar wacht ons nog het traditionele broodje kroket en kleintje pils. Uiteraard legt tribune vriendin Simone ons nog even vast voor de wedstrijd:

We kunnen tevreden zijn, Sparta houdt er een punt aan over en het was ook nog eens een leuke wedstrijd. Uiteindelijk zijn we zondagochtend rond 00.35 weer terug in Culemborg. Mariette vindt het leuk dat Sparta gelijk heeft gespeeld, maar is enthousiaster over het wereldrecord van Femke Bol. Nachtmutsje (of twee) en daarna in de armen van Morpheus. Een uur of wat later produceert Mariette nog een lekker ontbijtje en ga ik op weg naar Loosdrecht, waar kleinzoon Felix op me wacht. Halverwege ontdek ik tot m’n schrik dat ik mijn jack met inhoud (portefeuille) heb laten liggen. Een GVD ontsnapt me. Vervolgens volledige rust, wat kan me gebeuren? Luchtmacht korporaal Felix Laanen is stipt op tijd, we babbelen genoeglijk, hij slaat twee door Astrid voor mij vervaardigde ballen gehakt met groot gemak naar binnen en doet met Tinley de ronde van de dag. Rond een uur of vijf ‘big hug’ afscheid. Rustige avond, niet al te laat naar bed. Maandag: Kees Rijvers, oude voetbalheld, op 97-jarige leeftijd overleden. Zoon Eric haalt me rond lunchtijd op, waarna we bij Loetje in Breukelen ons tegoed doen aan een prima lunch. Het weer laat het toe dat we in de tuin nagenieten en lekker kunnen babbelen over de dingen die ons bezig houden. Na zijn vertrek me wat met administratieve zaken bezig gehouden en me verdiept in het boek ‘Revolusi’ van David van Reybrouck. We komen er niet best af in Indonesië, met name de wreedheden van de VOC worden aan de kaak gesteld. Toch goed geslapen. Dinsdag: Even kopje koffie in Culemborg om mijn jack en portefeuille op te halen, daarna door naar de podoloog in Breukelen. Daar wordt onderzocht wat te doen aan mijn kromgegroeide grote teen. Geen hak- of breekwerk, roep ik vooraf. Dat kan, zo krijg ik te horen, na een paar flinke klappen met een hamer op mijn scheenbeen. Begin april wordt er een soort van ‘brace’ aangemeten. Laat op de middag komt mijn voormalige PZ man Freek (bij Multi Function) op bezoek met een Chinees kip hapje voor twee. Ivar sluit aan, waarna de volgende twee ballen gehakt er ook aan geloven. Buitengewone discussies ontstaan. Waardevolle avond. Woensdag: de wasmand is overvol, wat te doen? Ik herinner me een notitie die ik ooit gemaakt heb over het gebruik van de wasmachine. Gevonden. Spannende eerste lading. Gelukt, niets is gekrompen. Victorie. Oudste zoon Rick haalt me om17.00 op voor een hapje, maar met name een poolwedstrijd bij Hippo in Hilversum. Na een 3-1 voorsprong verlies ik alsnog met 4-3. Tijdens de laatste partij verlies ik zoveel concentratie dat ik nog geen bloemkool kan raken. Gelukkig is het maar een spelletje. Rick legt grijnzend een van mijn missers vast. Mag. Donderdag: serieuze zaken. Bestuursvergadering Dutch Game Garden met diverse scenario’s voor de toekomst. Voorbereiding en uitwerking kosten tijd, dat is zeker. Daarna overleg met wonderkind Ming-Faraz Khan over digitale geletterdheid. Diner met Paul, mede woordvoerder van de arken in Mijnden. Bij de Drie Gekroonde Laarsjes wisselen we serieuze zaken af met humoristische beschouwingen, dat maakt onze samenwerking zo waardevol. Thuis afgesloten met een kleintje whiskey en daarna vermoeid m’n mandje ingerold. Vrijdag: onverwachte, prettige lunch met even overgewaaide oud collega Gérard Brikkenaar (Houston). Oude overheid koeien uit de sloot gehaald, alsmede huidige activiteiten van deze twee senioren. Uitnodiging om met Astrid een weekje in Charlottesville (Virginia) door te brengen. Ivar komt met vriendin Arielle ’s avonds een zalmmaaltijd bereiden, bepakt en bezakt lopen ze van de bushalte naar onze ark. Top die kok, gesmuld dus. Lekker uitbuiken op de sofa en een beetje voetbal gekeken. Wat kan zo’n bed dan zalig zijn, ook al omdat sommige zaken gedurende de week gewoon door zijn gegaan. Zaterdag: Ivar en Arielle naar huis gebracht, inclusief hun hond Tinkerbel, en daarna koers gezet naar Schiphol om Astrid op te halen. Geweldig om elkaar weer in de armen te sluiten. Veel verhalen uit te wisselen, ook over Kaj en zijn voorliefde voor het strand in Sint Maarten waar de overvliegende machines z’n haar net niet beroerden.

Heb ik Bo-Peter nog niet genoemd? Die meldde zich ook telefonisch uit Vietnam om liefdevol te vragen hoe het met me ging. Volgens mij geregisseerd door Astrid. Als dat geen liefde is……