Kop op! Maar niet op pornobeelden! Wel met vaccins.

Het is weer zover, de hoofden van BN’ers worden met AI geplaatst op de lijven van zwetende seks bedrijvende ‘acteurs’. En het ziet er ongelooflijk realistisch uit. Maar ja, hoe hitsig word je wanneer je Caroline van der Plas als zodanig aan de slag ziet met Geert Wilders? Niets nieuws natuurlijk, 25 jaar geleden overkwam mij hetzelfde, zij het op het voetbalveld:

Heel lang moest ik uitleggen dat ik niet actief was bij het WK 1966, waar Engeland wereldkampioen werd. Nonsens natuurlijk, de oplettende lezer had natuurlijk al gemerkt dat mijn hoofd op het lichaam van Bobby Moore was ‘geplakt’, en het Ex’pression logo op z’n shirt. Deze foto is 25 jaar geleden gecreëerd tijdens mijn Ex’pression College tijd. ‘Ik’ zit op de schouders van wijlen ‘Eckart Wintzen’, visionair en onze financier, en ‘Gary Platt’, mede oprichter en acterend als President. Links de twee creatieven van Silent Planet, wijlen ‘Lloyd Boldman’ , met zonnebril, en boven hem torent ‘John-Erik Moseler’. De enige herkenbare Engelse speler is wijlen Nobby Stiles, geheel links, wiens stijl van spelen gekenmerkt werd door de staat van zijn gebit, vier missende voortanden. Maar goed, dit is allemaal fake, hetgeen niet gezegd kan worden van de waarschuwing van deze huisarts:

Bernard Leenstra (35) haalt fel uit naar de zogenoemde ’havermelkelite’. Op sociale media roept hij ’Balizandvretende-hipstergoeroe’s’ op als een speer hun kinderen te laten vaccineren tegen infectieziektes als mazelen en kinkhoest. „Kappen nu. Het is een keer klaar met dat domme zweverige gelul. Hup, naar de GGD.”

Net als bij mijn zonnebrand waarschuwing, ben ik ook hier ervaringsdeskundige, zij het ongewild, want ik was pas 5. Maar niet gevaccineerd. Difterie was toen nog geen onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma! Ik kreeg dus difteritis, een zeer besmettelijke ziekte met een bacterie die zich ontwikkelt in de keel. Ik overleefde het, maar besmette mijn 3-jarige zusje Mieke, die het niet overleefde.

Mieke onder, met de klok mee oudste broer Hans, ik, en wijlen broer Aad.

Tijdens en voor de 2e wereldoorlog waren er tienduizenden gevallen per jaar, waarvan 5-10% stierf. Sinds 1957 is vaccinatie opgenomen in het vaccinatieprogramma en sinds 1994 is geen sterfgeval in Nederland meer gemeld. Dat is de kracht van bewezen vaccinatie, en nu hebben we een mazelen uitbraak in Eindhoven, hetgeen ook voorkomen had kunnen worden. Laat corona geen richtlijn zijn om je kind niet te laten vaccineren. Je vergeeft het jezelf nooit wanneer je kind door jouw nalatigheid iets engs oploopt, of erger!

Astrid zorgt er mede voor dat deze schatjes beschermd aan hun leven beginnen! Oh ja, na Mieke kwam er geen meisje, maar fijne broer Rob. Ik ga ervan uit dat hij haar mooie eigenschappen heeft meegekregen en geniet nog steeds van elke thuiswedstrijd van Sparta, met hem naast me op de tribune.

Broertje Rob bij Ma op schoot. Je ziet hem hier al kijken naar mij in mijn communiepakje. Het ‘rood-wit is onze glorie’ zou later komen. Links staand broer Hans, rechts broer Aad.

Helaas ontviel Pa Laanen ons 6 jaar later, m’n eerste (en laatste) jaar in de Sparta jeugd. Zoals Jules Deelder al zei; ‘ouder dan Sparta word je nooit’. Even met iets gepeperd besluiten; de Banga lijst van het studentencorps in Utrecht, waar vrouwen als vleeswaar beoordeeld worden, met naam, foto en telefoonnummer. Wat lijkt het me leuk om een Bongo lijst (bestaat dat?) te maken van al die geile kereltjes. ‘Ja, Klaas-Jan heeft een pikkie als een schuimpje en stinkt uit z’n bek’. ‘Diederik heeft een enorme hangzak, daar kan die je mee toedekken’. Je begrijpt het, leuk familiespel. Goed dat de subsidie ingehouden wordt, maar het schijnt dat die cultuur moeilijk uit te bannen is (zie Groningen). Banga vaccinatie? Het doel heiligt de middelen.