No more MJ

Weet je, ik ga nu echt een poging wagen om dit mijn laatste Michael Jackson (MJ) story te maken.

Niet dat het zo is dat ik de mening toegedaan ben dat Nederland z’n ‘toppers’ naar behoren behandelt:

clip_image002

Maar, soms krijg je berichten van mensen en denk je…’zo, die durft’.

Onderstaande flard ontving ik van een hondstrouwe en degelijke ouwe makker (advocaat ook nog) die het niet nalaat wekelijks zijn (on)genoegen te laten blijken over mijn pennevruchten. Dit naar aanleiding van MJ’s afscheids ceremonie in L.A.’s Staples Center, home van de basketball wereldkampioen L.A. Lakers.

Terug uit het Staples Center en lekker in je bedje. Ik mag toch aannemen dat jij een uitnodiging had. Beetje de economie van California opkrikken is toch jouw taak. Ach begraven op Neverland en de pegels stromen binnen.

Ik heb niet alles gezien. Ik heb echter begrepen dat hij uit de meest geweldige familie ter wereld kwam, dat hij zich volkomen normaal gedroeg en niemand zo aardig was als hij. Volgens mij strookt dit toch helemaal met de waarheid.

Ach ik houd niet van die muziek. Ik heb nu wat stukjes show op de buis gezien maar er waren maar weinig voorbeelden waar hij echt zong. Heel veel bandjes op de achtergrond en hoogstens wat live gepiep. Gelukkig had hij veel achtergrond zangers en koren. Kwam er toch nog een beetje geluid uit. De shows en het dansen waren trouwens wel goed vond ik.

Ik vind deze reactie zo leuk omdat de MJ hype nu toch wel bizarre vormen gaat aannemen, waar zelfs President Obama aan mee doet.

Immers, de laatste 12 jaar van zijn leven kennen wij MJ niet zo zeer van zijn zangkunsten, maar alleen van de schandalen en de gerechtelijke procedures; dat is zo’n beetje 25% van zijn leven!

clip_image004[6]

Helemaal gewone huisman dus.

Dat deed me denken aan de reactie van mijn favoriete Belg die in de auto een verkeersbericht over de radio kreeg dat waarschuwde voor een spookrijder; “Een, zunne, ’t zyn d‘r wel ‘onderd!”

In 2004 deed Sharpton een gooi naar het Presidentschap; poeh, ben ik blij dat ik een staatsburger ben van Nederland, en niet van Neverland! Want, daar zouden wij (strange dealers) terechtgekomen zijn als Sharpton gewonnen had.

Overigens hadden types als Sharpton moeten voorkomen dat kind-man Michael Jackson mensen van racisme beschuldigde omdat zijn laatste album, ‘Invincible’, geen hit werd. Sony stopte daar maar liefst $30 miljoen in. Om dat te laten mislukken?

Huis Michael Jackson was ‘mini-ziekenhuis’

van onze redactie

AMSTERDAM -  De politie van L.A. stond paf van alle medicijnen en medische apparatuur die tijdens een huiszoeking werd aangetroffen in Michael Jacksons woning.

clip_image005Foto: REUTERS

Een bron bij de politie vertelt aan Life & Style magazine dat het huis wel een mini-ziekenhuis leek.

Er stond onder andere een automatische bloeddrukmeter, een infuus, een mini-beademingsapparaat en een hartmonitor. Ook werden er meer dan twintig verschillende medicijnen van verschillende doktoren aangetroffen, waarvan sommigen niet op naam van Michael Jackson stonden

In een ongerelateerd bericht kwam deze week naar voren dat de aandelen van de pharma industrie zwaar onder druk zijn komen te staan.

Onderstaand een cartoon waarbij CNN een hoofdrol speelt (met een verwijzing naar mijn H1N1 prietpraat) maar wel aangeeft hoe MJ de pers beheerste.

Zo, voor mij weer tijd om dit keer –gezien de stand van zaken in onze wereld- een echt toepasselijke MJ tune op te zetten:

YouTube – Michael JacksonHeal The World

clip_image007