Ditjes en datjes

Krijg ik van de week de maandelijkse Zillow e-mail, die ik met angst en beven tegemoet zie, en dan blijkt dat mijn nederig onderkomen maar liefst $68.500 meer waard is geworden de afgelopen 30 dagen.

Niet van zo maar een instantie; maar van Zillow.com, leider op dit gebied qua databases, die hun Zestimate belangrijker hebben gemaakt dan een officieele ‘schatter’.

Daar kan je alle huizen mee bekijken qua waarde, waar het voor gekocht is, of de bank inmiddels eigenaar is geworden, en de geschatte maandelijkse lasten als je het nu zou kopen.

Zie maar hoe dat uitpakt. Voor het totale plaatje zie www.zillow.com

967 Maplegate Ct, Concord, CA

clip_image001See home details page

Need to refi? Get loan quotes, anonymously.

Zestimate®:

$916,500

Value Range:

$769,860 – $1,017,315

30-day change:

$68,500

30-day value trend:

clip_image0028.1%

Zestimate last updated
on 07/13/2009

 

Page views:

159

Is misschien ook leuk om andere (echt vermogende) Nederlanders te checken als je weet waar ze wonen.

Al zo’n twee jaar lang krijg ik dit soort berichten, maar dan in neerwaartse beweging; en heftig, met tienduizenden tegelijk.

Wat eerst een heugelijke investering leek, veranderde langzaam in een zorgelijke ‘money pit’, hetgeen Zillow.com dan ook nog vrolijk illustreert met prachtige kleurrijke grafiekjes.

Als je ze omdraait valt het wel mee!

Banken gebruiken het om de geschatte waarde te drukken en zodoende meer eigen geld te eisen of hogere rente te verlangen.

Na hun val vanwege hun eindeloze inhaligheid verzinnen ze weer andere methodes om de kleine man wederom van zijn geld te ontdoen, ondanks Obama’s maatregelen.

Gek he dat cartoonisten de tijd van hun leven hebben met bankiers.

clip_image004

Sport brengt toch altijd iets te weeg, of je nu Serena Williams heet en je wint je derde Wimbledon titel

clip_image006

of President Obama, die de eerste bal wierp tijden de honkbal All Star wedstrijd.En ik moet zeggen, hij ziet er stijlvol uit, ondanks dat Chicago White Sox jack, u weet wel, die jongens van de South Side of Chicago

clip_image008

Heb ik vorige week gezegd; “IK schrijf er niks meer over”?

Klopt toch?!

Hitler en MJ’s heengaan

clip_image010