Hoofd- en bijzaken

Obama stokes racial passions, police anger


By Jason SzepPosted 2009/07/24 at 9:12 am EDT

BOSTON, July 24, 2009 (Reuters) — President Barack Obama plunged his presidency into a charged racial debate and set off a firestorm with police officers nationwide by siding with a prominent black scholar who accuses police of racism.

Oh, oh, mijn favoriete president heeft voor zich zelf een gat gegraven waar hij zo snel mogelijk uit moet komen omdat hij anders centrum democraten tegen zich kan krijgen voor wat betreft zijn American Health Care Reform.

En ja, hij heeft dagelijks te maken met racistische populisten als Rush Limbaugh;

MSNBC Rush Limbaugh Bug Debut

maar zodra hij zich begeeft op het pad van dergelijke lieden door zich een mening te vormen over bovengenoemde zaak, waarbij een witte ‘cop’ een prominente zwarte Cambridge ‘scholar’ arresteert, zonder de feiten echt te kennen….oh my God.

“Wij” hebben ook weer eens de Amerikaanse koppensnellers bereikt:

clip_image002

Dit was zelfs voor mij nieuws, en gretig gelezen!

Dit was echt een geval van oog om oog, tand om tand, zij het dat een en ander inbegrepen was in het afgehakte hoofd van Koning Bonsu II.

Zijn hoofd stond op sterk water in een stoffige kruik, gevonden door een Nederlandse onderzoeker in de anatomie afdeling van de Universiteit van Leiden.

Majoor Generaal Jan Verveer had het hoofd tot zich genomen in 1838 uit wraak voor het feit dat twee (afgehakte) hoofden van Nederlandse missionarissen de troon versierden van Koning Bonsu.

Tijdens de overdracht ceremonie werd zijn geest geeerd door het proosten met genever en vervolgens het besproeien van vloer met hetzelfde vocht.

Missionarissen, Christendom, afgehakte hoofden; waar deed me dit aan denken?

Robert LongJezus redt

En nog even een sprongetje naar het gaatje in de begroting van Californie waar zeer recent wat oplossingen voor gevonden zijn.

Begrijpelijk dat o.a. educatie weer het kind van de rekening is, waardoor we later weer de gevangenissen pot kunnen spekken!

clip_image004

Overigens betaalt 3% van de Californische belastingbetalers 50% van alle belastingen. Ik voel me gezegend dat ik daar bij hoor.

clip_image006

Het linkerbericht laat ik voor wat het is; Nederlanders begrijpen dat en vinden het overbodig nieuws.

Het rechterbericht (van mijn favoriete A’s) is iets waar de Nederlandse voetballers wat van kunnen leren in de aanloop naar het WK in Zuid Afrika.

Na 2 ½ inning stonden de A’s met 12 – 2 achter; verloren zaak, meende ik.

In diepe droefenis zette ik de TV af, slofte naar boven een beantwoorde wat over tijd zijnde e-mails.

Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en beneden aangekomen zette ik zuchtend de TV weer aan met de gedachte me te dompelen in een poel van ellende.

Maar nee, het stond 12 – 5.

Op de punt van mijn stoel heb ik toen mee mogen maken dat de A’s uiteindelijk een overwinning behaalden van 14 – 13.

Het kan dus wel!

Goede les voor mezelf, ondanks dat ik preek dat je in de laatste seconde nog kan winnen, maar vooral voor onze Nederlandse jongens dadelijk in Zuid Afrika.

En, coach Bert van Marwijk, geen vrouwen en kinderen op het veld en in de hotelkamers als we de eerste twee wedstrijden gewonnen hebben (dit n.a.v. het debacle tegen Rusland tijdens het laatste EK, nudge, nudge, wink, wink).