Nu zijn de rapen gaar

 

clip_image002

In ‘ons’ zo sue vriendelijke Amerika wordt Amazon aangepakt wegens het electronisch verwijderen van aangekochte boeken op de Kindle lezer.

Twee aantekeningen betreffende deze zin:

1) Met de Nederlandse vertaling voor ‘sue’ (in rechten aanspreken) behaal je veel meer punten in scrabble.

2) De Kindle is een electronische lezer waarop je b.v. bij Amazon alleen al uit 300.000 titels kan kiezen (onderstaand de Kindle 2).

Je ziet dus nu ook in vliegtuigen meer en meer mensen als zodanig een boek tot zich nemen.

Geen ezelsoren meer of bladwijzers met een foto van zijn/haar geliefde. Saai zeg!

clip_image003

The dictionary contents seem to be roughly the same as in Kindle 1, but the formatting is better and it now uses your current font size (happiness!). Here’s a definition in my favorite slightly-smaller-than-default font size.

Terug naar de zaak nu:

De student beweert dat Amazon een door hem aangekocht boek zonder zijn voorkennis heeft verwijderd, en dat deze handeling tevens al zijn electronische aantekeningen heeft verknald.

Amazon spreekt dat niet tegen, had het aankoopbedrag tijdens het verwijderen reeds gerestitueerd en heeft haar excuses aangeboden. Deze High School student had als opdracht om het boek ‘1984’ van Orson Welles te bestuderen en zijn reactie schriftelijk vast te leggen per 100 gelezen pagina’s.

Nou bleek deze jonge man niet de enige te zijn die met dit probleem kampte (of andere mensen aan het denken bracht!), want meer en meer mensen melden zich met deze klacht, en voila, we hebben een class action law suit.

Veel mensen klagen om hetzelfde, de advocaten spannen het aan namens het volk, de mensen betalen niets en winnen de advocaten, dan gaan zij met het merendeel van de buit aan de haal.

Grote bedrijven zijn hier niet blij mee; ook niet vanwege de negatieve aandacht die hen toekomt.

Of die High School de student daar mee weg laat komen valt te betwijfelen; maar die pakken we daarna wel aan!

Toch voorzie ik, mede wegens de huidige economische situatie problemen, zowel zakelijk als huiselijk:

clip_image005

Sport

Het rugby team van India moet behoorlijk aan gewicht winnen willen zij volgend jaar enige indruk maken tijdens de Gemenebest Spelen van 2010 welke gehouden worden in India, aldus hun Zuid Afrikaanse coach.

clip_image006

Fri Jul 31, 2009 12:08pm EDT

Underweight team told to eat at least 15 eggs a day

De coach bracht zijn spelers het nieuws dat zij minimaal 15 eieren per dag moeten verorberen; 6 bij het ontbijt en de andere 9 verspreid over de dag.

De spelers van India wegen gemiddeld 18 kilo minder dan de Zuid Afrikaanse rugbyers en dat moeten ze goedmaken om niet omver geblazen te worden.

Gezondheid!

YouTube – Cool Hand Luke – No man can eat 50 eggs scene.

Laten we nu eens lekker afsluiten met een mooie Obama foto uit de ‘Business Week’ van de komende week. Dat is nog eens een president om mee te pronken!

Ik kon het niet nalaten om een knipoog naar ‘facebook’ in te lassen vanwege Obama’s voorkeur voor deze media.

clip_image008

Comments are closed.