Gov Brown en andere ontmoetingen

Met de welgemeende excuses voor het gegeven dat ik mijn zaterdagmorgen deadline van 09.00 uur niet gehaald heb, doe ik toch graag gewag van mijn weekje ‘Holland’.

Allereerst natuurlijk de hartelijke gelukwensen voor de nieuw gekozen Gouverneur van Californie, Jerry Brown. Vanuit Ex’pression College for Digital Arts hadden wij nogal eens met hem te maken als burgervader van het aanpalende Oakland. Tussen ons gezegd en gezwegen; hij wilde ons heel graag in Oakland hebben, maar wij kozen desondanks voor Emeryville.

clip_image007

Bovenstaand v.r.n.l. Jerry Brown met naast hem het gelukkige echtpaar Laanen, dit ter gelegenheid van de opening van de South Wing van Ex’pression. Daar mocht ik hem nog plagen over zijn verbintenis met de toen prachtige zangeres Linda Ronstadt.  Maar ere wie ere toekomt, Brown heeft de Queen of eBay verslagen, ondanks de $161 miljoen die zij in de campagne gestort heeft. Onderstaande cartoon geeft dat prachtig weer!

Dan de twee taxi chauffeurs die mij vorige week vervoerden tussen Den Haag en Rotterdam, alwaar ik een toespraakje mocht houden voor de Rotterdam Media Commission.

Op de heenweg trof ik een geweldige jongeman van Turkse komaf die mij niet alleen verstelde door zijn intelligentie, maar ook door het feit dat hoewel zijn rechtenstudie hem tot dusver niet verder had gebracht dan de taxi, hij dit ‘droeg’ met een zekere grandeur.

Terug naar Den Haag geraakte ik in een geanimeerd gesprek met een cabbie die zo’n 5 jaar onder bruggen en andere soortgelijke etablissementen had doorgebracht. Het keerpunt? Hij werd beroofd toen hij op het punt stond zelfmoord te plegen. Dat bracht hem tot de conclusie dat zijn tijd nog niet gekomen was. Met vallen en opstaan had hij een nieuw bestaan opgebouwd.

In het Kurhaus werd de week afgesloten met het pianospel en de kwaliteitsstem van Barry, waar wij lustig in volle harmonie onze bijdrage aan leverden, tot onbegrip van enig aanwezig chique. Oh, oh, wat had ik nog meer willen vertellen over de week, maar ja, ambtsgeheim he!