Een koortsachtige wek

Zo miste ik dus voor het eerst in 3 ½ jaar een dag wegens ziekte.

In de nacht van zondag op maandag (zouden het de paaseitjes geweest zijn?) werd ik getroffen door een hevige koortsaanval. Klappertanden dus.

Optimistisch bedacht ik 2e paasdag te kunnen gebruiken voor het herstel, doch niets was minder waar, ook dinsdag bleek het slappe theedoek gevoel er nog te zijn, en dus kreeg ik van Astrid een uitgaansverbod.

Slechts lichte kantoorwerkzaamheden werden getolereeerd. Aangezien ze mijn ongesteldheid aan facebook had toevertrouwd, konden opmerkingen als “gedraagt hij zich ook als zo’n zieke man?” niet uitblijven. Daar sta ik boven.

Alleen mijn doelstelling om gedurende mijn contractduur (tot mid 2013) een record te vestigen qua ziektedagen (nul dus) werd ruw verbroken. Het lot van een topsporter!

Hebben jullie nog een beetje het verhaal kunnen volgen over het geboortecertificaat van Obama?

The Donald, Trump dus, beweerde weer eens dat Obama niet in de V.S. was geboren en derhalve een illegal was. Uiteindelijk besloot ‘The White House’ dit voor eens en altijd uit de wereld te helpen door het certificaat vanuit Honolulu met alle toeters en bellen aan de goegemeente te tonen.

clip_image001

Natuurlijk was dat niet echt een bewijs voor Trump die, hoewel hij geen schijn van kans heeft, een gooi naar het presidentschap wil doen. Trump is publiciteitsgeil als geen ander.

Onion, een politiek getint magazine, plaatste daarop de volgende foto van Trump met als kop dat Trump geen certificaat kon produceren dat………..

Trump Unable To Produce Certificate Proving He’s Not A Festering Pile Of Shit

clip_image002

Ja, zo zie je maar, wie wind zaait zal stront oogsten!

De week eindigde net zo koortsachtig als het begon, maar wel positief.

Berichtte ik vorige week vol trots dat Bo-Peter toegelaten was tot UC Davis, blijkt die dekselse kwajongen z’n zinnen te hebben gezet op UC Berkeley, waar volgens hem zijn studierichting, politieke wetenschappen, diepgravender behandeld werd. Die uitslag zou pas gisteren (vrijdag dus) komen.

De hele week kregen we te horen hoeveel uren nog resteerden tot de uitslag een feit zou zijn.

Vrijdagmiddag, tijdens een zakelijk onderhoud met Ex’pression College, kreeg ik de volgende e-mail door op mijn iPhone:

clip_image002[6]

Congratulations and Welcome
from Assistant Vice Chancellor Walter Robinson


April 29, 2011

Dear Bo-Peter,
Congratulations! I am pleased to offer you admission to the University of California, Berkeley for Fall 2011! You have been admitted to the College of Letters and Science.

In light of the outstanding credentials you presented in your application, you and your family have every reason to be proud of your academic and personal achievements. The Admissions staff reviewed more than 69,000 total applicants (53,000 freshman and 16,000 transfer) of extraordinary quality before selecting you for this offer.

As a Berkeley student, you will:

· follow in the footsteps of distinguished scholars who studied at the world’s premier public university

· interact with a diverse group of students and forge lasting friendships in your quest for intellectual growth and academic excellence

· join a dynamic, supportive community that offers a wide range of educational, recreational, and social opportunities

The next step for you to take is formal acceptance of our admission offer. Everything you need to do and know is available in the Next Steps section on the Home page (click the Home tab above) in myBerkeleyApplication.
Again, congratulations and welcome to the University of California, Berkeley! Enjoy this moment and picture yourself at Berkeley, a place where, given your exceptional abilities, I believe you will enjoy tremendous success and make unique contributions. 

Sincerely,

clip_image005

Walter A. Robinson
Assistant Vice Chancellor and Director, Office of Undergraduate Admissions

Het is dat ik niet drink, maar anders……….. Bijkomend voordeel voor de familie: goedkope kaartjes voor de trots van UC Berkely, hun football team, de CAL Bears! Wat zijn we trots op dat joch!

Erder al had mijn kluppie Sparta de immense moeilijke uitwedstrijd tegen AGOVV met 1 – 0 gewonnen! AGOVV is overigens origineel opgericht als Algemene Geheel Onthouders Voetbal Vereniging; je hebt er niets aan, maar goed om te weten!

‘s Avonds met de boys naar de A’s tegen regerend American league kampioen de Texas Rangers; ook gewonnen, en wel met 3 – 1. Wat een eind van de week. Ze zeggen wel eens “prijs de dag niet voordat de avond gevallen is”, nou het omgekeerde is ook het geval.

Terwijl diverse vrijwilligers van het consulaat momenteel al koortsachtig (kan geen toeval zijn), met de voorbereiding van het grootste Koninginnedag gebeuren ooit in San Francisco, op Union Square, maken wij ons op voor (weer) een voetbaltoernooi van Kaj en Ivar, nu in Pacifica, aan de kust. Een wedstrijd gadeslaan om vervolgens naar San Francisco te karren om ook een handje mee te helpen.

En, wie schreef ons een brief om ons te feliciteren met Hare Majesteit?

U.S. DEPARTMENT OF STATE

Office of the Spokesman

For Immediate Release April 29, 2011

2011/651

STATEMENT BY SECRETARY CLINTON

Queen’s Day in the Netherlands

On behalf of President Obama and the American people, I congratulate the people of the Netherlands as you commemorate Queen’s Day this April 30.

The Netherlands was one of the first European powers to recognize the United States, cementing our close relationship early in our histories. We celebrate more than 200 years of close diplomatic relations between the Netherlands and the United States, but the ties between our countries and our people go back more than 400 years. Since Henry Hudson landed on Manhattan in 1609, the Netherlands and North America have been inextricably linked.

Today, our partnership is as strong as ever as we work together on a range of global issues. The Netherlands and the United States share a special economic, cultural and military alliance that is building a safer, more peaceful world. This is a partnership based on mutual respect and shared values, including an unwavering commitment to tolerance, freedom, democracy, and justice.

I wish Queen Beatrix and all the people of the Netherlands, Aruba, Curacao and Sint Maarten a happy celebration, and look forward to deepening this partnership even more as we work for a brighter future for all our people.

# # #

Ik kan het niet laten om toch mijn favoriete artist, Dolf Brouwers, wat te laten zingen over de hoedjes van de koningin.

clip_image0063:57clip_image007Add toclip_image007[1]Added to queue

 SCHOKKENDE BEELDEN KONINGINNEDAG 2009