Het was me het Zwarte Vrijdagje wel!

Zoals ik elk jaar mag berichten, wordt Thanksgiving Day, de dag ook dat President Obama het leven van 1 (zegge een) kalkoen redt (de rest van het kalkoenen legioen wordt opgevuld met lekkernijen via de anus, gaat in een van de dubbele ovens, en wordt vervolgens aan tientallen miljoenen Amerikanen voorgeschoteld)

clip_image001

(zie verdere uitleg voor Thanksgiving Day onder)

Wikipedia: The event that Americans commonly call the "First Thanksgiving" was celebrated to give thanks to God for guiding them safely to the New World. The first Thanksgiving feast lasted three days, providing enough food for 53 Pilgrims and 90 Native Americans.The feast consisted of fish (cod, eels, and bass) and shellfish (clams, lobster, and mussels), wild fowl (ducks, geese, swans, and turkey), venison, berries and fruit, vegetables (peas, pumpkin, beetroot and possibly, wild or cultivated onion), harvest grains (barley and wheat), and the Three Sisters: beans, dried Indian maize or corn, and squash. The New England colonists were accustomed to regularly celebrating "thanksgivings"—days of prayer thanking God for blessings such as military victory or the end of a drought.

dat wordt dus gevolgd door Black Friday, de dag dat alle grote warenhuizen en zij die zich aangesproken voelen, de meest voordelige koopjes in de aanbieding hebben. Dit jaar was de gemiddelde openingstijd voor shopping malls 4 uur ‘s ochtends, maar big box warenhuis Wallmart opende de deuren reeds om 10 uur donderdagavond. Chaos, maar we zijn er klaar voor!

clip_image002

NEW YORK (MainStreet) — Black Friday took a turn for the worse this year as shoppers in stores around the country resorted to fighting, shooting and even pepper-spraying their way to the most coveted deals.

The violence began even before Thanksgiving was technically over. Moments after a Walmart in Los Angeles opened its doors at 10 p.m., one woman reportedly used pepper spray on at least 20 customers – some of whom were children – to keep them away from the discounted electronics she planned to buy.

En wij? Wij waren gelukzalig bezig ons eigen brandhaardje weer in volle glorie in te richten, afgewisseld door een heerlijke tempura en sashimi maaltijd bij ons favoriete Japanse restaurant in Walnut Creek. Niet dat wij in eerste instantie dachten dat ze het voor Thanksgiving gereed zouden hebben ( inclusief herinstalleren van het meubilair):

clip_image003

Astrid was de mening toegedaan dat mijn (door de strijd getekende) poker gezicht wat te wensen overliet toen ze me bij hoog en laag bezworen dat het tapijt voor Thanksgiving zou liggen.

clip_image004

Maar het lukte dus wel en Astrid toverde voor een klein aantal genodigden alsnog een heerlijk buffet tevoorschijn. De stuffing lag dus wel naast de kalkoen, ze vond het toch wat engig om dat naakte kalkoenenlijf in te gaan; AMR 911 of niet! Nou ja, onze Occupy Berkeley voorman Bo-Peter wilde tussen het protesteren door ook wel een vorkje (nou zeg maar vork) meeprikken en vriendin Katherina vond het ook bar gezellig.

clip_image005

Nu ik er over nadenk, hij is niet meer vertrokken, hetgeen me plotsklaps aan Peter van Straatens’ tijdloze ‘Vader en Zoon’ doet denken.

clip_image007

Toch?!