En dan nu het weer!

Wat heb ik vanmorgen genoten van alle facebook foto’s en commentaren over het weer, waarbij zelfs de opmerkingen van mensen over de N.S. van milde aard waren. Hoewel?! Op het journaal werden harde noten gekraakt. Het zijn van die momenten dat je innig naar Nederland terug verlangt, zij het niet in een 2e klas coupe van de N.S. Nadat Plv. Consul Generaal Jaap Veerman en ik van een inspannende zakenlunch bij ons favoriete Italiaanse restaurant Brindisi terugwandelden, afgelopen donderdag, toonde hij zich blij verrast over mijn gedachtenkronkels. Zoals de trouwe lezer kan constateren is het contrast nogal groot tussen ‘Winter Nederland’ en ‘ Lente San Francisco’!

clip_image001

Jaap Veerman en Belden Allee, op loopafstand van het Consulaat

Maar wacht, zie ik daar de rechterhand een gebaar maken van “nog 5 maanden”! Ja, over 5 maanden gaat, samen met Jaap, 25% van de uitgezonden ambtenaren wederom verkassen. In sommige gevallen pakt dat goed uit (dat kan ik beter mondeling uitleggen) en in gevallen als dat van Jaap verlies je een kanjer van een collega en werkpaard. Wij zijn in San Francisco van en voor de Nederlandse zakenwereld en hij is daar een sprekend voorbeeld van. Wanneer wij van zakenlieden iets te horen krijgen als “dat jullie ambtenaren zo business vriendelijk zijn”, dan weten we dat we de juiste snaar hebben geraakt.

Onze vrienden van Apple hebben inmiddels een behoorlijke beurse plek opgelopen:

clip_image003

De soms onmenselijke en gevaarlijke praktijken in de iWhatever fabrieken waren al lang bekend en mei vorig jaar werd er al hevig in Hong Kong geprotesteerd. Pas nadat de New York Times een diepte artikel schreef over de hele situatie bij de Foxconn fabriek, waar maar liefst 230.000 mensen werken, kwam Apple in beweging. Zien veel mensen Steve Jobs als een engel, op deze foto wordt hij op de achtergrond als duivel geportretteerd. Gaan mensen minder Apple iStuff kopen? Dacht het niet, we zijn natuurlijk zo hypocriet als maar zijn kan. Nou vergat ik vorige week toch nog te vermelden dat wij een fantastische receptie hebben bijgewoond op de Holland stand (NCH) tijdens de Photonics Show in San Francisco.

clip_image004

Photonics staat voor het hele spectrum van licht gedreven technologieen, denk bijvoorbeeld aan laserstralen. Een gebied waarbij ik met name excelleer tijdens dit sort recepties. Nadat iemand iets buitengewoon ingewikkelds heeft uitgelegd, antwoord ik simpelweg: “maar zou het niet net zo goed andersom kunnen zijn”. Vervolgens verlaat ik het afgeblufte volkje omdat ik er natuurlijk geen vervolg aan kan geven. Je moet wat als International Trade Director in den vreemde!

In niet gerelateerd nieuws, ik was het U nog schuldig, mocht zoon Kaj (de piloot) tijdens een plechtige bijeenkomst stukje duizend van de San Francisco puzzel aanleggen. Voorwaar, wederom een hoogtepunt voor de Laanen dynastie.

clip_image005

Zoals gezegd, verheug ik me zeer op mijn spreekbeurt voor de 100-jarige Honk- en Softbalbond:

clip_image006???

15.00 – 16.30 uur Jubileumcongres KNBSB met alle vertegenwoordigers aangesloten verenigingen, deelnemers CEB Congres en genodigden. (Oxford zaal). Na het welkomstwoord van voorzitter Bob Bergkamp is de regie en presentatie van het congres in handen van de heer Mart Smeets. In ieder geval zal aan het woord komen oud voorzitter Peter Laanen en zal via een panel discussie aandacht zijn voor de toekomst van honkbal en softbal. Het congres zal gedeeltelijk of geheel plaatsvinden in de Engelse taal in verband met onze buitenlandse gasten.

16.30 – 18.30 uur Receptie KNBSB 100 jaar.

De vrijdagavond voorafgaand aan het jubileum hebben wij een reunie van Club 21, in het verleden een geheimzinnig recreatief tennissend en dinerend gezelschap. Je mocht alleen een introduce meenemen als hij een aansprekende mop over de buhne kon brengen. Ging het over het weer, waar ik dit gebroddel mee begonnen ben, dan werden de wenkbrauwen al gefronsd. Een voorbeeld: Man wil sex hebben met vrouw, waarop de vrouw antwoordt “kan je het wel eens ergens anders over hebben?”. De man vraagt om een voorbeeld. De vrouw zegt, al kijkend naar de sneeuw buiten; “het weer bijvoorbeeld”. Man, ook niet van gisteren; “wanneer doen we het weer”. Kijk, enerzijds hoeft deze introduce niet meer terug te keren, anderzijds getuigt het van het hoge niveau van Club 21. Ook daar verheug ik me dus op!

Life is a song worth singing!

http://www.youtube.com/watch?v=jfj3wshhCbQ

clip_image007

Comments are closed.