Rotterdammers, Amsterdammers en Sparta

Wie had kunnen denken dat Ajax en Feyenoord zo gebroederlijk aan de de kop van de eredivisie zouden staan aan het einde van de competitie?! Zeker Ajax ‘die hard’ fan Antwan van der Stap niet, die halverwege de competitie zich niet kon voorstellen dat Ajax kampioen zou worden. Antwan, die mijn hart stal toen hij eens zei dat er 2 goede dingen waren aan 010; de trein naar Amsterdam en Peter Laanen. Ik heb het ‘m vergeven, want hij bleek ook Sparta vergeten te hebben, waar Ajax menig speler/coach vandaan gehaald heeft. Laat staan nadat hij vorige week voor zoon Ivar een getekend Sparta shirt scoorde gedurende zijn koninginnedag/Ajax trip naar Nederland.

clip_image002

Dat noem ik nog eens verbroedering, en zoon Ivar was buiten zich zelf van vreugde. Zoon Ivar die jaarlijks naar oma in Vinkeveen gaat, ook ter verbetering van zijn Nederlands, en ‘helaas’ moet ik zeggen dan met een beetje Amsterdams accent terugkomt. Maar, Sparta fan tot op het bot! Terug naar Antwan; heeft zijn rigoreuze vermageringsrace ook mildheid met zich mee gebracht? Met de kilo’s (60 of meer) verdwenen er ook wat hatelijkheden? Wie het weet mag het zeggen, en hoewel hij PSV nog steeds die lampen noemt, en FC Twente die halve Duitsers, lijkt het er op. Laten we eens een foto bekijken van ‘way back when’:

clip_image003

Hier met zijn geliefde Jill. Om vervolgens ’fast forward’ te gaan naar een recent beeld:

clip_image005

Mijns inziens gaat mijn theorie op en raad ik iedere Amsterdammer aan om Antwan’s voorbeeld te volgen!

Gezien mijn drukke werkzaamheden vraagt menigeen mij of ik wel een hobby heb. Jazeker, mijn jukebox, en om heel eerlijk te zijn lijkt dat ook wel eens op werken wanneer je de 45-toeren schijfjes moet vervangen.

clip_image006

Maar een glaasje wijn maakt veel goed, evenals die heerlijke oude muziek die via het volle basgeluid elke MP3 speler doet vergeten.

clip_image007

Menig kind vraagt mij wat dat dan wel is, en wanneer ik dan vertel dat uit die zwarte schijfjes muziek komt, dan zeggen zij steevast “wow, die zijn groot, daar staat vast wel veel muziek op”. Wanneer ik dan opmerk dat er aan elke kant 1 liedje staat, dan kijken ze me aan of ik gek geworden ben door zo’n groot apparaat in huis te hebben!

Nu de eerste 2 dagen van mijn NL trip er op zitten, krijg ik altijd een beetje dat familie gevoel, ondanks dat ik natuurlijk mijn schoonmoeder op moederdag zal bezoeken, en daar vast wel een mijner geliefde schoonfamilieleden aantref. Bij deze:

clip_image009

Sentimentele ouwe zak? Absoluut!

Comments are closed.