Sir Hensley; een Nederlandse S.F. Giants Ridder!

Om van honkballer met aspiraties bij niemand minder dan de Yankees te belanden, om vervolgens als hitting coach de San Francisco Giants te ondersteunen onderweg naar hun 2010 wereldkampioenschap, dan moet je toch behoorlijk wat in je mars hebben:

clip_image001

Nou, dat was ook in Nederland opgevallen en Hensley werd dan ook benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. En dat hebben wij gisteren op het consulaat met een kleine surprise party gevierd. Aangezien Hensley toch acte de presence moest geven vanwege paspoort zaken, namen wij zijn echtenote Gyselle in vertrouwen en de overval verliep naar wens. Mede ridder CG Bart van Bolhuis hield een geestig speechje en vervolgens kon er geklonken worden. En als er geklonken wordt……. Maar, aangezien ik me heb laten benoemen tot fundraiser voor de Nederlandse wereldkampioenen , het WK 2013 is om de hoek, liet ik de kans niet schieten om Hensley als medeboegbeeld aan te stellen. En, overmand door emoties, en een weinig champagne, stemde hij met liefde in. Uiteindelijk is hij ook oud speler en coach van het Nederlands team. Uiteraard hebben wij dat voor de camera bezegeld:

clip_image002

Sir Hensley mompelde nog wel dat ze bij de Giants de honkbalknuppel, die om mijn nek hing, best konden gebruiken! Goed gevoel voor humor, dus!

Maar ook in de States bleef het niet ongemerkt:

Just call him ‘Sir Bam Bam’ from now on

clip_image003
SAN FRANCISCO — Giants hitting coach Hensley "Bam Bam" Meulens already had one heck of a nickname. Now it’s got a title to go along with it.
Just call him Sir Hensley from now on. Or Sir Bam Bam, if you prefer.
Meulens received word on Friday that he has been conferred the status of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, or essentially the rank of knighthood, from Beatrix, queen of the Netherlands.
"So I was knighted and you can call me Sir Meulens now," he said in an email.
Brandon Belt, who has worked with Meulens a lot as he tries to adjust to big-league pitching, said that he prefers Sir Bam Bam to Sir Meulens.
"I found out about it earlier today and that was the first thing I said to him was ‘Sir Bam Bam,’" Belt said. "It’s kind of a cool name."

Maar het grappigste is natuurlijk dat ik hem augustus 2010 leerde kennen in een Nederlands/Ierse kroeg, ook wel Murphy’s Pub geheten. Nederlands alleen omdat we daar regelmatig onze Nederlandse broeders bijeen hebben en ze naast Guiness ook Heineken schenken.

clip_image004

V.l.n.r. Natasha Chatlein (NOST), Sir “Bam Bam”, uw scribent en ‘onze’ Consul Generaal Bart van Bolhuis, die ook wel van een sportieve omgeving houdt.

Na alle plechtigheden spoedde ik me naar Murphy’s Pub alwaar mijn zeer goede vriend Fred van Buiten me opwachtte, chardonnay reeds op onze stamtafel, op de juiste temperatuur. Met Fred ga ik wel eens op een prachtige woensdagmiddag naar een A’s game (sorry Hensley). Hij sprak eens de historische zin: “al zouden er geen honkballers op het veld staan, dan zaten wij hier nog steeds als godenkinderen te genieten.” Kortom; ook al zijn onze bijeenkomsten nog zo sober; wij vermaken ons:

clip_image005

Tidbits: Zoon Bo-Peter en mede auteur Patrick toveren zure melk om in vuile melk in hun bekroonde korte verhaal * Na afloop in Berkeley wachtte mij nog een keurige parkeerbon van $78 * Asje in ambulance wacht ongeduldig tot deze luim verschijnt * Tot slot de weersvooruitzichten:

Concord, CA, Home of the Laanens

Today

clip_image00680°

Sunny

Sun

clip_image006[1]86°

Sunny

Mon

clip_image006[2]88°

Sunny

Tue

clip_image00784°

Mostly Sunny

Wed

clip_image007[1]81°

Mostly Sunny

Thu

clip_image007[2]82°

Mostly Sunny

Fri

clip_image007[3]75°

Mostly Sunny

Tonight

clip_image00856°

Clear

Sun Night

clip_image008[1]58°

Clear

Mon Night

clip_image008[2]56°

Clear

Tue Night

clip_image00954°

Mostly Sunny

Wed Night

clip_image009[1]52°

Mostly Sunny

Thu Night

clip_image009[2]53°

Mostly Sunny