The morning after (koninginnedag)

Het briljante weer heeft me even afgeleid om reeds om 07.00 aan de wekelijks column te beginnen, die overigens vanwege koninginnedag toch al een dag te laat is. Even voor de Nederlanders die over het weer in de lage landen klagen; we voelen met jullie mee! Gisteren was het eveneens briljant; een koninginnedag in het Golden Gate Park aan de oceaan; m’n liefje wat wil je nog meer?! Terwijl ik me voorbereidde op m’n MC rol, voegden Astrid en Bo-Peter zich bij het peloton aan fietsers die de rit maakten naar de gerestaureerde Nederlandse molen in het park.

clip_image002

Vroeger leefde ik zo mee met de Tour de France dat ik krantenfoto’s van Wout Wagtmans en Wim van Est naast m’n bed had hangen, zagen er uit als onderstaande foto. Nee maar, daar gaat mijn eigen Astrid die het peloton ontsnapt is!

clip_image003

En zo zag de eindstreep er uit:

clip_image005

Helaas (of gelukkig zullen sommige anti-luimers mompelen) wordt het vandaag een korte omdat die kwajongen van een oudste ‘vergeten’ was z’n ouders te melden dat hij samen met een klasgenoot (Juniors UC Berkeley, politieke wetenschappen) een literaire prijs had gewonnen van het belangrijke Davidsfonds:

Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat tegelijk jeugd- en volwassenenboeken uitgeeft, grote en kleine culturele evenementen organiseert, cursussen op hoog niveau aanbiedt en cultuurreizen met toonaangevende reisbegeleiders opzet. Het Davidsfonds heeft zijn hoofdzetel in Leuven, waar een vijftigtal beroepskrachten werken, maar is via lokale afdelingen en 5.000 vrijwilligers actief op zo’n 500 plaatsen in heel Vlaanderen en Brussel. De focus bij alles wat het Davidsfonds doet, ligt op geschiedenis taal of kunst.

Gaat vanmiddag in Berkeley op de universiteit uitgereikt worden, waar ze het stuk ‘De Passagier’ ook voor gaan lezen. Dus toch scheren vandaag! In ieder geval breng ik voor Astrid een extra zakdoek mee; we houden het niet droog. Het lijkt me redelijk om een beetje zoete wraak toe te passen en een jeugdfoto van de Bopper te plaatsen waarbij hij nog net niet naast z’n schoenen loopt, maar wel op grote voet leeft:

clip_image006

Zo, dat lucht op! Overigens is Bo-Peter een schat van een jongen. Ik ga me nu maar prepareren op de dingen die mij te wachten staan. En voor mijn Nederlandse vrienden in Nederland; heb een fantastische koninginnedag morgen!

Comments are closed.