Hoe sterk is de eenzame fietser?

Nu 17 november met rasse schreden nadert (ja, ja, ik ben de honoree op Dutch Heritage Day), dringt het feit zich aan me op dat het een gala is met een ‘black tie’ voorschrift. Nadat ik me stiekempjes zondagmorgen vroeg in m’n smoking gewurmd had (de grootste van de twee die ik bezit), bleek snel dat ik al geruime tijd dergelijke evenementen aan mij voorbij had laten gaan. Nadat ik het colbert alsnog sluitend had gekregen, sprong het verbindingsknoopje er af. Harde aktie bleek noodzakelijk. Sinds maandag 23 juli fiets ik dus (stationair) van 05.00 tot 05.15 en gedurende het weekend een half uur. 3 kilo afgevallen dus, gemeten van zaterdag tot zaterdag, maar ook de patatten laten staan, en dat doet pijn (geestelijk).

clip_image001

Op het memoblaadje schrijf ik dagelijks trouwhartig het aantal minuten, de afstand en de verbrande calorieen. Juffrouw Astrid schreef achter de donderdag sessie; “goed zo beest”! Deed me aan zo’n vlinderstempeltje van vroeger (Sint Maria School, Rotterdam) denken. Met grote tevredenheid heb ik me zojuist met een stroopwafel beloond. Doorzetten nu!

Nu Kaj de ouderlijke woonstee heeft verlaten voor NAVY bootcamp, hebben we inmiddels vriendin Michelle en nog een viertal ‘Waterworld’ vrienden te eten gehad, nasi met pindasaus, en ook wat jeugdbeelden van Kaj vertoond. Dat laatste is belangrijk, het is materiaal dat we bewaren mocht hij ooit trouwen. “Oh, oh, wat zit hij toch schattig met z’n piemel te spelen in dat badje”.

clip_image003

Met moeder overste voorop toch wel een leuk groepje! Nu we Kaj’s Chrysler 300 ingeruild hebben (wat moet je er mee op een boot?), hebben we dat geld in een potje gestopt om dergelijke kosten te bestrijden, het zogenaamde ‘feed Kaj’s friends fund’.

Ivar is inmiddels volgens goed Chinees gebruik naar het moederland getogen om aldaar een bruid te vinden, en inmiddels is de eerste foto op facebook opgedoken:

clip_image005

Ook buitenstaanders bemoeien zich er mee en dringen bij de a.s. schoonmoeder aan om astronomische bedragen te eisen:

o clip_image006

Nancy de Jager Jij krijgt minstens 40 kamelen, 33 koeien, 87 schapen en 331 kippen voor je dochter hoor! Voor minder moet je het niet doen! X Voor die uitgestoken tong wil ik toch wel een flinke korting bedingen! Grappig was dat het eerste wat Ivar aan me vroeg toen ik samen met onze Consul Generaal het Giants stadion mocht betreden om Sir Bam Bam te huldigen, “je droeg toch geen Giants pet, he?!” Vele jaren geleden toen ik bij Little League een van zijn coaches was, werden wij als Giants ingedeeld en Ivar droeg het hele seizoen met grote tegenzin zijn Giants uniform, alhoewel hij op onze buddy picture er nog wel een glimlach uit kon persen.

clip_image007

Go A’s! Na de sweep van de Yankees zijn we ook aan de Oostkust bekend! Na het uitdunnen der kinderen in Huize Weltevree (Kaj in Great lakes, Illinois, Bo-Peter in Berkeley en Ivar ‘God weet waar’ in Nederland), begeven Bo-Peter en uw scribent zich a.s. dinsdag naar de door de Chamber of Commerce van Emeryville gesponsorde A’s versus Rays game. En daarom ter afsluiting een A’s foto van de Bopper zoals hij populair genoemd wordt omdat ik anders klachten krijg van het thuisfront!

clip_image008

Ach, konden ze altijd maar zo blijven!

Comments are closed.