Exploderende benzineprijzen en andere details

Hoppa, daar ging de vlam in de grootste raffinaderij van Californie, Chevron in Richmond, en de prijzen vlogen 5 tot 10% de lucht in. “You will feel the pain at the pump”, galmde KCBS door de ether.

clip_image001

Gas Price Sticker Shock Blamed on Chevron Refinery Fire

Als een priester ben ik de mensen langs gegaan om hen te verzekeren dat in Nederland, zonder brand, de benzineprijs zowat het dubbele is. Opgeluchte gezichten! Wat is het toch fijn om troost te kunnen bieden. Zoon Ivar kwam j.l. dinsdag, na 5 weken verwennerij in Nederland, onze gelederen weer versterken. Weer 2.5 cm gegroeid. Spottend keek hij mij in de ogen, waarna ik hem tot mijn spijt een okkenootje heb moeten geven om aan te tonen dat aan de pikorde niets veranderd is. Gestaag ben ik foto’s aan het verzamelen voor Dutch Heritage Day’s eer die mij ten beurt valt, waarbij documentaire producer Gary Platt mij gedwongen heeft alles te re-scannen in een hoger dpi. De beul! Een foto als voorproefje:

clip_image003

Geinig! Haal je me er uit? Nog even lief, toch!

Even voor zoon Kaj naar NAVY bootcamp vertrok, vandaag een maand geleden, haalde hij nog zijn vliegbrevet, net voor zijn 20e verjaardag.

clip_image004

En kijk, daar zie ik mogelijkheden; “Kaj, papa wil even een black jackje leggen, op naar Reno joh!” Now we’re talking business. In de tussentijd is er eigenlijk maar een in de familie die schier onuitputtelijk haar taken blijft vervullen. En ondanks het gegeven dat Speedy Gonzales bij haar vergeleken een watje is, wist ik haar toch op onze heuvel te betrappen.

clip_image006

Onkruid vergaat niet, zegt men. Forget it, Astrid’s priemende ogen detecteren elk illegale vergroening. Twee opmerkelijke zaken: 1) zie hoe liefdevol ze naar me kijkt toen ik haar riep en 2) die laarsjes zijn niet alleen cute, maar dienen ook ter bescherming van toevallig aanwezige ratelslangen. Ben benieuwd hoe liefdevol ze naar mij kijkt als ze deze foto ziet! En vandaag? Rafting baby, ter gelegenheid van Jon Lake’s 50e verjaardag. Russian River, here we come!

10 Responses to “Exploderende benzineprijzen en andere details”

 1. Paul Claessen Says:

  “Ben benieuwd hoe liefdevol ze naar mij kijkt als ze deze foto ziet!”

  Naar welk adres sturen we je de ‘Van Harte Beterschap”-kaarten?

 2. astrid Says:

  Ze zijn op dit moment aan het dreggen in the.American river! Ja Hij zat er een.riviertje naast…..

 3. Peter Laanen Says:

  La, la, la…..I, I who know nothing…..

 4. Inez Says:

  nou ik vind die foto schattig en nog steeds elegant dankzij de laarsjes en het sjieke zwarte badpak…en de tuin is toch maar mooi gedaan!! Was een fantatische dag gisteren! Beetje spierpijn maar gezellig om de boot met jullie te kunnen delen!

 5. DIny Says:

  Ratelslangen…?! Privacy schending door echtgenoten die vervelende foto’s maken; foei! Ik wacht op een fijne foto van jou doorAstrid gemaakt 🙂

 6. Peter Laanen Says:

  Zo is het maar net Inez, zo zag ik het ook!
  Foei Diny, dat je zo over me denkt!
  Kijk maar eens naar alle MF foto’s, daar zit vast nog wel wat onelegants van me bij!

 7. Rene Laanen Says:

  Oei, mijn vrouw had me dit nooit vergeven als ik haar zo op het internet had gezet! ~

 8. Peter Laanen Says:

  Ze heeft het me vergeven Rene. That’s what marriage is all about!
  Klinkt beter in Engels.

 9. Rene Laanen Says:

  For sure Peter! (keep it up)
  Klint ook beter in het Engels 🙂

 10. Peter Laanen Says:

  25 jaar getrouwd volgende week dinsdag, Rene, “we’ve seen fire and we’ve seen rain”!

Leave a Reply