Onder de pannen!

Na het heugelijke feit te hebben vernomen dat het “Den Haag” behaagd heeft mijn contract tot mid 2014 te verlengen, toonde ook deze week weer aan dat mijn werk een groot onderdeel vormt van mijn onblusbare zucht naar meer. Allereerst de maandagavond receptie op de residentie voor het Amsterdamse Rockstart Accelerator die hun top-8 ‘best of class’ presenteerde. Onderstaand het rockstart manifesto: clip_image0023:00clip_image003http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6bJPL2cMEjk Een avond gevuld met VC’s, business lawyers en potentials qua zakendoen. Volledig geslaagd en tevreden op de residentie blijven slapen. De volgende dag een round table helpen organiseren voor de Saxion Hogeschool in het kader van duurzaam hergebruik van bestaande, lege gebouwen. Opening door Consul Generaal Bart van Bolhuis, waarna interessante architecten en bedrijven de toon zetten met gedreven presentaties en vurige debatten. Nadat onderstaande uitnodiging deze week door NAF SoCal was verstuurd, ontstond ook het nodige gerumoer.

clip_image004

Waarschijnlijk beter te lezen op www.thenafsocal.org en klik op ‘events’. Maar goed, klik je je op ‘hall of fame’, dan kom je illustere namen tegen als Paul Verhoeven, Jeroen Krabbe, Wayne Huizenga (Blockbuster) en Walter Cronkite (beroemde maanlanding journalist) waar een school naar vernoemd is bij de Arizona State University. Daar kom ik nu ook bij, dus je kon er op wachten: “waar heb jij dat aan te danken?” Mijn beste antwoord; “weet je, het eerste garnituur aan bekende mensen van Nederlandse afkomst was op, toen hebben ze mij maar genomen”. Ja, wat moet je?! Maar, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de meeste twijfelaars terugkoppelen dat ze niet echt wisten wat ik zo al gedaan had in mijn roerig bestaan. Weet je, we gaan er gewoon van genieten, alle zonen komen invliegen vanuit Nederland (Rick en Eric), dan wel San Antonio (Kaj) en de karavaan die vanuit Concord naar LaLaLand vertrekt heeft de overige familieleden en aanhang in het gevolg. Vele NorCal vrienden komen ook binnenkarren en ik ben er van overtuigd dat de after party in de Hilton Checkers nog vele genoegelijke uren zal opleveren! Deze week is de eerste aanzet gemaakt van een mini documentaire van 12 minuten en dat gaat ook genieten worden! Dinsdag ook nog een receptie voor de Twentse Voyedge delegatie met een 15-tal rijpere bedrijven. Woensdag uitbundig gesproken met een partner van DLA Piper, wereldwijd advocatenkantoor met een methode om jonge bedrijven naar het grote geld te leiden. Voor mij was het vooral belangrijk om te weten wie ik wel en wie ik niet stuur. Donderdag opening van een nieuwe incubator, nestGSV, in Redwood City waar ik nog een aantal Nederlandse ondernemers op het laatste moment op de gastenlijst kreeg.

clip_image006

clip_image008

Oeps, daarvoor nog even een lunchbabbel met beste makker Fred van Buiten, Hewlett Packard veteraan. Nadat Plv. Consul Generaal Ard van der Vorst zijn ongenoegen had uitgesproken over zijn Tom Tom (hij kwam een half uur te laat, maar op tijd voor de borrel) die hem alle hoeken van Redwood City had laten zien, kon ik hem voorstellen aan menig Silicon Valley vriend. Wederom een mooie, lange dag. De week werd besloten met Solo7, een blusproduct dat zijn weerga niet kent, niet alleen qua blussen, maar ook voor het milieu. Ah, nee, ook nog met de voorhoede van de Oracle delegatie een introductie gesprek gevoerd en gepast afgesloten bij Murphy’s Pub. Dit onder het motto dat je allereerst de ‘couleur locale’ moet proeven! Eigenlijk is dit een leidraad voor jonge ondernemers die hun geluk gaan beproeven in de Valley, een typische week met vroege ontbijten en late recepties waar de leidraad ‘networking to the bone’ heet. Zo, nu als de sodemieter me klaarmaken voor de A’s die hun weg vervolgen naar de play offs! Go A’s!

Rookie magic has Oakland A’s thinking playoffs

clip_image010