The long and winding road, met wat bulten

Als gemeld in de vorige Luim zaten we gekluisterd aan de buis en voelden ons als de San Francisco 49ers fans in Atlanta:

clip_image002

Football is een spelletje dat je moet begrijpen, maar als huiskamersport op groot beeld zeer vermakelijk. En, je kan eens op je gemakje gaan plassen, een snack verorberen en een pilsje naar binnen slaan! Het feit dat een Bay Area team zo ver reikt speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Inmiddels geeft de TV aan dat de Atlanta Falcons thuis in Atlanta 34 maal gewonnen en slechts 8 keer verloren. De 49ers daarentegen hebben 5 keer achter elkaar uit verloren. De laatste overwinning was 8 januari 1989.

clip_image004

De Falcons snijden in het eerste kwartier als een heet mes door de boterdefensie van de 49ers en komen met 17 – 0 voor. De snacks in San Francisco worden al terzijde geschoven. Dan staat rookie quarterback Colin Kaepernick op en de 49ers zijn ‘on a roll’ en winnen uiteindelijk met 28 – 24. Volgende week om de Superbowl tegen de Baltimore Ravens; pikant feit (nog nooit gebeurd) het wordt broer tegen broer, Baltimore heeft John Harbaugh als coach en de 49ers Jim harbaugh. De ouders hebben besloten thuis te blijven en voor de TV het spektakel aan te zien!

Mocht ik vorig jaar van de daken schreeuwen dat Ex’pression College graduate Alex Henning een Oscar gewonnen had voor de visual effects van ‘Hugo’, dan moet ik nu tot mijn diepe droefenis melden dat 2 van mijn graduates binnen een week het leven gelaten hebben. Mid dertigers, waarvan een van Klas 1; studenten die je nimmer meer vergeet en volgt op de sociale media. Wellicht was van een van hen zijn profielfoto wijziging van vorig jaar 24 december (Christmas Eve) aanleiding tot zorgen, maar dit zag niemand aankomen, ook omdat Dan bekend stond als bedenker van ‘practical jokes’.

clip_image005

RIP Daniel Jenkins (Sound) en Damian Gregg (Visual Media).

Winged_Devices

Een van Damian’s eerste animatie filmpjes was ‘Winged Devices’. Wat een talent!