Aardrijkskunde op ‘n heerlijke zaterdagmorgen!

Wegens al het “belangrijke” nieuws van de afgelopen weken is dit even blijven liggen, maar bewaarderig als ik ben………. Zoon Ivar is sinds jaar en dag Co-Sports Editor van Northgate’s High “The Sentinel”. De krant gaf hem de gelegenheid om zich als persoon voor te stellen aan de lezers, waar Ivar gaarne aan voldeed. Waar hij echter geen vat op had was de kop van het verhaal, waar men opzichtig tracht de aandacht van de lezers te trekken. Ondanks dat hij Nederland en Holland vermeldde, kwam de koppensneller tot de conclusie dat hij, nou ja, zie maar!

clip_image001

Lokale Nederlanders hebben meer dan eens mogen vernemen dat Amsterdam aangeduid wordt als de hoofdstad van Denemarken. Ivar kon alleen maar meewarig met z’n hoofd schudden toen hij het artikel onder z’n ogen kreeg. Niets is heerlijker dan in je eentje, met een kop koffie en een stroopwafel, op een heerlijke zaterdagmorgen in je eigen pretpark de sportkrant te lezen:

clip_image002

Vooral ook omdat jouw favoriete team op sensationele wijze, na een overwinning op de Chicago White Sox, de eerste plaats in beslag heeft genomen. De laatste maand 8 wedstrijden ingelopen op het met veel geld beladen Texas Rangers. Boze tongen zullen beweren dat ik het S.F. Giants verlies er onder geplakt heb, maar niets is minder waar, dat waren de koppensnellers van de Contra Costa Times! (Sorry, Consul Generaal Van Bolhuis) De week bracht ons 12 veelbelovende start-ups uit Nederland die hier waren om te leren en om te bezien of de USA hun bedrijf tot grote hoogte zou kunnen brengen. Heerlijk om de “Do’s and Don’ts” te mogen presenteren, mede uit het oogpunt dat er nogal wat verschillen zitten tussen toeristisch Engels (Amerikaans Engels!) en zaken Engels. Als je een hoop bier bestelt bij S.F.’s toeristische attractie Pier 39, nou dan krijg je het. Dat ligt even iets anders met een hoop orders krijgen! We hadden een geweldige groep van jonge en wat rijpere entrepreneurs over:

clip_image003

Woensdagavond had ik de eer om als moderator te mogen fungeren bij de afvalrace. Afvalrace omdat slechts 6 van de 12 bedrijven de finale mochten pitchen op donderdagavond. De jury bestaande uit Arthur van Hoff (serial entrepreneur; denk o.a. aan Java, Zing en Flipboard), Erik Meijer (Award winning Microsoft techneut en entrepreneur) en Cees Jan Koomen (voormalig President Philips N.A. Semi Conductors en oprichter Point One Innovation Fund) had de ondankbare taak om de afvallers te bepalen. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn hart ging zo uit naar de afvallers dat ik op lafhartige wijze Plv. Consul Generaal Ard van der Vorst e.e.a. liet bekend maken. Inmiddels had de jury zich al uit de voeten gemaakt (geintje!). De finale speelde zich af voor een publiek van zo’n 300 insiders; de zenuwen gierden door de zaal! Lees hier alles over op:

Permanent Link to Day 4 Report- Startup Bootcamp SF

Volgen de week kunnen jullie me grotendeels in Washington volgen, alwaar ik de ambassade veilig maak. Vandaar een mooie afsluiter van een van mijn artisten uit de Arcade Duitsland tijd:

W_A_S_H_I_N_G_T_O_N

  • Lutricia Mcneal – Washington
  • Thumbnail 5:10Watch Later

  • Comments are closed.