Vakantie en andere ‘nare’ zaken….

De laatste maanden zijn ongeveer als volgt aan mij voorbij gegaan: ziekenhuis, postenoverleg Washington, DC en vakantie Mexico. Als het ware een wervelwind aan aktiviteiten, doch enigszins verschillend van aard! 10 dagen Mexico bracht ons dagelijks een portie warmte rond de 30 graden, entertainment, heerlijk voedsel en hier en daar een drankje. Harry Nak zou zeggen; “nou, hier en daar!”. Bo-Peter bracht ons naar SFO International, hetgeen tevens betekende dat we tot de kerst van elkaar gescheiden zullen blijven met het oog op zijn trip naar Europa en vervolgens India, waar hij Engelse les gaat geven en meewerkt aan de opbouw van een school.

clip_image001

Terwijl Bo-Peter en Ivar elkaar een laatste ‘hug’ geven, heeft Astrid het er duidelijk moeilijk mee. De avond daarvoor hadden we met een intiem dineetje bij ‘The Door’ een voorschot genomen en konden moeder en zoon nog even van elkaar genieten.

clip_image003

Ze worden zo snel groot die gasten; echt wel!

clip_image004

Zo lang geleden is dat niet (fun with good friend JJ Johns)! Club Solaris is ons eigen paradijsje in San Jose del Cabo en het is ‘s ochtends goed toeven op het balkon als de boys hun roes uitslapen (Mexicaanse nachten zijn lang), Asje de achterstallige Libelles leest, en ik stiekem wat e-mailtjes er uitgooi.

clip_image005

Lekker hoor, zo’n balkonnetje met uitzicht. De dagen vlogen voorbij, ook al omdat ze gevuld waren met luiheid (heerlijk), hapjes en drankjes, sport (meestal om naar te kijken), entertainment en lekker lezen. Ik betrapte mezelf er op dat ik 4 jaar oude Libelles zat te lezen en meeleefde met de (oude) escapades van Anne Wil en Hans. Aftakeling? Nou, ik heb ook nog eens de pil van Geert Mak ‘Reizen zonder John (Steinbeck)’ tot me genomen. Als je hier 15 jaar woont, dan kan je nogal eens van mening met hem verschillen en soms had het meer weg van een proefschrift. Goed boek, maar ‘De eeuw van mijn vader’ vond ik stukken beter. Weet je, onderstaand een kleine collage die goed weergeeft wat er zo al in Los Cabos plaats vond:

clip_image006

Zo, over lekker lui genieten gesproken. Asje in volle glorie!

clip_image007

Kaj en Jesus (onze exchange student) genoten volop tijdens het Caribische avond buffet. Kaj’s glimlach kon niet breder en vol trots toonde hij z’n borsthaar.

clip_image008

Ivar de rapper tijdens de karaoke avond, gesteund door Kaj en vriend Michael. Ivar had geen tekst nodig en vond dat hij de zaal moest bespelen!

clip_image010

De Beach Boys presenteren zich voordat zij een potje volleyball gaan spelen. V.l.n.r. Kaj, High School vriend Michael, exchange student Jesus, Ivar ‘six pack’ en buur/High School vriend Jeremy.

clip_image012

Ivar vol in aktie terwijl zijn medespelers bewonderend toekijken. Iets dat ook niet onthouden mag worden is het zebrapad dat Asje en ik aantroffen op een onzer wandelingen.

clip_image014

‘Moet ik er nu omheen, of er dwars door?’ Wat je ook niet moet doen, is jouw iPhone uitlenen aan een Ivar of Kaj, dan kan je een dozijn of zo foto’s verwachten van dit kaliber:

clip_image015

Mooie foto’s voor een dating site! De vakantie werd eigenlijk ook een soort van afscheid van Jesus, de Spaanse student die sinds kerstmis bij ons woont. Het zal nog niet meevallen wanneer hij morgen vertrekt.

clip_image017

Een laatste mooie foto van de High School en voetbalmakkers. Astrid heeft Jesus tevens van het nagelbijten afgeholpen; wat zal zijn moeder trots zijn! Inmiddels is in Californie ‘same sex’ huwelijk goedgekeurd, hetgeen aanleiding was tot een hoop vreugde. Maar wie, o wie demonstreerde daar 3 jaar geleden voor?

clip_image018

Juist, onze Bopper, en dat liet hij de wereld vanuit Wales via facebook ook weten! Mooie afsluiting, toch?! Zo, nu even lekker insmeren want het wordt vandaag 38 graden Celsius. Uiteraard heeft onze sponsor tijdens deze hete dagen het laatste woord:

clip_image020

Comments are closed.