Luimdag1:A’s Champs Luimdag 6:Celebrate Life

Grotere contrast tussen het begin en het einde van een Luimweek kan je je niet voorstellen! Monter uitgedost en in kampioenstemming togen Kaj, Ivar en ik zondag naar het A’s stadion, officieel O.co Colisium vanwege de sponsor, Overstock.com. De horde die genomen moest worden heette Minnesota Twins, en die jongens waren de twee vorige wedstrijden door de A’s van de mat geveegd. Maar…..ook in honkbal is het balletje rond en veel hangt van de pitcher af. Geen nood, de ‘onzen’ klaarden het karwei en na een 11-7 overwinning kon de overwinning van de AL West gevierd worden:

clip_image002

Van links naar rechts: moi, Uncle Steve, Ivar en Kaj. Wat kan zo’n pilsje van $9 dan lekker smaken! Maandagochtend vroeg aan de bak met een Oracle ontbijtsessie waar ik het voorrecht had om de “do’s and don’ts” van het zakendoen in Amerika te mogen presenteren. Vanwege de meer dan aardige tweet die Plv. Consul Generaal Ard van der Vorst hierover de ronde deed doen, onderstaand een impressie van zijn economische presentatie:

clip_image003

Oh ja, Ard, gefeliciteerd met jouw 44e verjaardag! Enne….kalm aan bij de Folsom Street Fair!

clip_image004

A’s hall of famer Catfish Hunter had ook zo’n snor….mmmmmm. Laat maandagmiddag met de prettige Oracle resellers op een boottripje in aanwezigheid van Consul Generaal Hugo von Meijenfeldt, diens charmante gade Saskia en de Gevolmachtigde Economische Minister voor de V.S., Remco Zeeuw. Lijk ik op een ‘Prive’ hournalist, of niet?!

clip_image006

Enfin, uiteindelijk zijn het keihard werkende mensen als ik die dit soort karweitjes dienen op te pakken! Woensdagmiddag aandacht voor schoonmoeders die al een week bij ons bivakkeert. Na een eenvoudige doch voedzame lunch bij huiskroeg Murphy’s Pub, togen wij naar toeristen trekpleister Pier 39 alwaar tot Riet’s verrassing Astrid de ‘Rocket Boat’ had gereserveerd.

clip_image008

Deze foto is genomen voor ons tochtje met snelheden oplopend tot 80 km op het water. Heur haar werd steil achterover geslagen door de meedogenloze wind, dus die (vond ik wel aardige) foto moest ik vernietigen! Een mooie bonus kregen we op het water toen Team USA (Oracle dus) het wonder volbracht door alsnog de America’s Cup te winnen na acht (8) opeenvolgende overwinningen. De Kiwi’s (Nieuw Zeeland)zijn benadeeld, flitste het al snel door social media land; Larry Ellison (CEO Oracle en eiger van Hawai eiland Lanai) heeft die overwinning gekocht! Gekocht….plotsklaps kwam de herinnering bij me op aan een Luim die ik 25 april 2009 geschreven had:

Goodbye, Larry: Oracle could slash half of Sun’s staff

Chris Keall | Wednesday April 22 2009 – 07:11am

clip_image009

My, Mr Ellison, what big teeth you have.

Larry’s boodschappenmandje vanaf 2005:

clip_image010

Flashback dus, maar wel een arrogante kerel die zijn beste klanten en wederverkopers rustig drie kwartier laat wachten voor een toespraak omdat zijn speeltje aandacht nodig heeft. Nee, ik ben niet jaloers, ik krijg al de rillingen als ik ons zwembad schoon moet maken! Donderdag weer een “do’s and don’ts” presentatie voor een zeer geanimeerde delegatie van Voyedge, waar Social Selling Guru Jacco van der Kooij (dynamischer komen ze niet) ‘s avonds een presentatie hield.

clip_image012

En dan volgt een uitnodiging voor de ‘celebration of life’ van Liz Altieri, de afsluiting van mijn week bij Trader Vic’s in Emeryville, waar het allemaal voor mij begon:

clip_image013

Life Celebration for Elizabeth Cowan Altieri

  • Host:

Jamie, Stephan and Christina Vernaelde

  • When:

Friday, September 27 from 6:00 PM to 9:00 PM

  • Where:

Trader Vic’s Emeryville 9 Anchor Drive Emeryville, CA 94608

En mijn eerste bankier in 1998 was dus Liz Altieri, veel te vroeg van ons heen gegaan op 56-jarige leeftijd. Celebration betekent dus mooie en indrukwekkende verhalen vertellen over het leven van Liz en er werden heel wat tranen geplengd. Maar, zo als Liz het zou willen; geniet van het leven zo lang het kan!