A’s en V.S. regering op de voorpagina

Kijk, dat zie je niet elke dag! De vrijdagochtendkrant had heel veel ruimte genomen om onze ‘eigen’ Oakland Athletics in het zonnetje te zetten.

clip_image001

De verwijzing naar de film over de A’s, ‘Moneyball’ met Brad Pitt en de toevoeging dat het tijd werd om een nieuwe film over hen te beginnen, geeft wel aan hoe de A’s er voor staan. De sfeer was electrisch in het stadion, uitverkocht met ruim 48.000 toeschouwers, zo ook in huize Laanen waar Ivar met 4 vrienden de ruime sofa had ingenomen. Kaj nam het er even later ook van (pilsje!) met vriendin Michelle aan z’n zijde. Astrid en schoonmoeder Riet zaten aan tafel met een glaasje wijn en een puzzle. Helaas, de Detroit @ A’s game was al voorspeld om een lage uitslag te hebben, maar A’s Ace Bartolo Colon gaf reeds 3 runs weg in de eerste inning. Dat was net genoeg omdat de A’s slechts 2 keer scoorden, na een geweldige homerun van Cespedes. Kaj en Ivar zijn er vanavond live bij betrokken omdat Astrid en ik een dinerafspraak hebben met de Van Buitens. Fred, mijn A’s fanatisme kennende, bood nog aan om het te verzetten, maar manhaftig heb ik dat geweigerd, echte vrienden gaan voor wie en wat dan ook! Nu de Amerikaanse regeringssluiting: kopte ik in mijn column van 14 september j.l. nog met “Rare jongens die Amerikanen”, nu kan er nog een schepje bovenop:

clip_image003
Government Shutdown 2013 (RICK McKEE – Augusta Chronicle) .

Voor de zekerheid; de olifant vertegenwoordigt de Republikeinen. In wezen is Obamacare, de nieuwe ziektekosten verzekering, voor iedereen, het middelpunt van de discussie, hetgeen de Republikeinen ongedaan willen maken, danwel stevig willen verzwakken. Het nieuwe budget en de verhoging van het schuldenplafond weigeren ze goed te keuren indien Obamacare, een goedgekeurd programma, niet afgezwakt wordt. Chantage? Bijna goed! In ieder geval gaan hier met name de ouderen, zwakkeren en de jeugd de dupe van worden. De Tea Party is een kwaadaardig gezwel binnen de Republikeinse partij die hen intern zal verscheuren. Nu iets leuks; Zazi!

clip_image005

Zoals ik altijd jonge inkomende entrepreneurs belerend toespreek; netwerken doe je overal! Dus, een tweetal weken geleden kwamen wij op een partijtje de eigenaar tegen van een kleine nachtclub in Martinez, die wij trots informeerden dat wij uit Nederland kwamen. “Oh, dan moet je donderdag 3 oktober naar mijn club komen, daar spelen drie meiden uit Holland de sterren van de hemel”. Voor de goede orde; hij zei dat op z’n Amerikaans. Wij op pad met wat vrienden naar ‘Armando’s’ en we werden niet teleurgesteld; integendeel! Wat een talent, wat een geweldige stemmen, met name ook in de harmonies. En daarnaast spelen ze ook nog ieder 2 of meerdere intrumenten. Wij, en het publiek, waren flabbergasted, oftewel gevloerd! Ze reizen volgende week naar L.A. waar ze in de woestein bij het Joshua Tree Festival spelen. Oh ja, ze zijn even grappig als mooi (icing on the cake)! Volg hen op www.zazimusic.com Donderdagmorgen deed ik de opening, per skype, voor :

Executive Startup Bootcamp Silicon Valley Presentatie 3 oktober

Programma Presentatie Mark Zawacki: 

17.00 Ontvangst

17.10 Opening door Peter Laanen (videostream vanuit Silicon Valley)

17.15 Mark Zawacki, ‘How to capture a Silicon Valley Startup mindset for your business’

18.15 Ruben Nieuwenhuis, Executive Startup Bootcamp

18.45 Borrel

Om heel eerlijk te zijn; m’n verhaal vloeide, maar in je eentje in een kantoor met een camera op je gericht om 8 uur ‘s ochtends, zonder gevoel voor de mensen die 9 uur verder zitten (borreltje?) is niet mijn forte. Het liefst presenteer ik ‘live’, hetgeen gaat geschieden januari 2014 in Rotterdam voor een Startup Bootcamp. Afsluitend; heel prettig weekend en Go A’s!  PS: m’n andere sportliefde, raden maar, staat met 2-0 voor tegen De Graafschap, Joepie!

Life is Live, mensen!

Thumbnail

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pATX-lV0VFk

Comments are closed.